Connect with us

ADPM Beauty

Cum reparăm părul deteriorat de soare și apa mării în vacanță

Fie că am fost la mare, în destinații exotice sau la munte, părul nostru a avut de suferit în vacanță. În timp ce noi ne relaxam pe șezlong, părul a fost stresat de agenții naturali. Dacă am uitat și produsele noastre preferate acasă și am fost nevoiți să ne îngrijim părul cu ce am avut la îndemână, odată ce ne-am întors acasă ar fi bine să intervenim imediat și să redăm sănătatea și strălucirea podoabei noastre capilare.

Publicat

pe

Cum reparăm părul deteriorat de soare și apa mării în vacanță

Diana Baicu, specialist în industria profesională de frumusețe, ne spune ce pași trebuie să urmăm pentru a repara părul deteriorat în vacanță.

”Îngrijirea părului după vacanţă implică câteva etape esențiale:

– detoxifierea părului și înlăturarea oricăror depuneri de la nivelul scalpului sau al firului de păr.

– refacerea nivelului de hidratare și menținerea hidratării la nivelul părului.

– reducerea sau stoparea ruperii părului și refacerea elasticității și a strălucirii acestuia.

Ideal ar fi să mergem la salon pentru o îngrijire profesională și să facem un tratament de regenerare a părului și scălpului.

Produsele pe care este indicat să le folosim trebuie să conțină proteine de mătase, vitaminele C și E , biopeptide și antioxidanti derivați naturali, precum și extracte de plante”, spune Diana Baicu.

3 pași pentru repararea părului după vacanță

Pasul 1.

”Curățăm foarte bine firul de păr și scalpul. Folosim un șampon detoxifiant, ce reprezintă un peeling pentru păr și scalp pentru a înlătura toate depunerile de metale grele, sare, etc. Peeling-ul pentru păr nu este abraziv, așa cum este cel pentru ten sau corp. Este pur și simplu un șampon care conține alfahidroxiacizi, extracte de plante care curăță în profunzime. Ar trebui să folosim un astfel de șampon neapărat acum, după ce ne-am întors din vacanță, la schimbarea de sezon. Periodic el trebuie folosit și în mod normal pentru că altfel tratamentele pe care le aplicăm nu vor acționa așa cum ne dorim. Facem acest peeling o dată pe săptămână acum, iar în restul anului cam de două ori pe lună.

Șamponul detoxifiant Kevin.Murphy Maxi.Wash îndepărtează delicat, dar eficient, acumularea de produse și minerale nedorite din păr, fără a elimina din uleiurile sale naturale. Un amestec liniștitor de uleiuri esențiale de arbore de ceai, cimbru, rozmarin purifică și restabileste echilibrul pentru a obține un păr curat, purificat și împrospătat.

Șamponul netezește cuticula, fără să o sigileze, lăsând liber accesul pentru ingredienții nutritivi ce se regăsesc în restul produselor, ce repară structura firului de păr.

Pasul 2.

Restaurăm nivelul optim de hidratare a părului cu produse pe bază de proteină din mătase și mătase hidrolizată. Ca să menținem hidratarea în interiorul firului de păr, folosim produse leave-in care reglează pH-ul părului. Ele conțin mătase hidrolizată, vitamina C, vitamina E, biopeptide mimetice și aminoacizi.

Balsamul reparator Kerasilk Specialists Restorative Balm Leave nu necesită clatire. Este infuzat cu Mătase Biomimetică și Hyaloveil®, o formulă 100% vegană, un amestec reparator de ingrediente nutritive puternice care reconstruiește și repară părul deteriorat. Părul devine cu până la de 15 ori mai rezistent la rupere.

De asemenea, tratamentul leave-in Kevin Murphy Staying.Alive este îmbogățit cu proteine de mătase, vitaminele C si E și antioxidanți derivați naturali. Tratamentul hidratează și nu încarcă părul, sigilează cuticula cu nutrienți esențiali pentru a ajuta la repararea și protejarea împotriva daunelor.Părul devine revigorat și împrospătat, cu o senzație mătăsoasă și aspect neted”, adaugă Diana Baicu.

Pasul 3.

”Nu în ultimul rând, trebuie să stopăm ruperea părului folosind multe măști onctuoase care nu îngrașă părul. Alegem aceste măști în funcție de tipul de păr și le aplicăm doar pe lungime, nu la rădăcină.

Masca pentru păr K18 Leave In Molecular Repair Hair Mask are o formulă unică patentată, pătrunde și acționeaza în straturile interioare ale firului de păr, mult mai mult decât produsele de reparare tradiționale. K18 Peptide™ infuzează aminoacizii în cortexul firului de păr. Aceștia refac și reunesc lanțul de cheratină care a fost deteriorat, părul fiind vizibil reparat în doar 4 minute. Poate fi utilizat imediat după procesele chimice din salon pentru a repara zonele sensibilizate, dar și acasă pentru a menține rezultatele un timp îndelungat.

Moroccanoil Intense Hydrating Mask este un tratament pentru revigorarea și revitalizarea părului în cinci minute. Bogată și cremoasă, cu tratare profundă, este concepută pentru părul mediu până la gros și uscat. Este infuzată cu ulei de argan bogat în antioxidanți și ingrediente nutritive, hidratează și tratează în același timp, îmbunătățește spectaculos textura și strălucirea părului și faciliteaza elasticitatea și manevrabilitatea părului.

Dacă părul este deshidratat și deteriorat după vară, nu uitați să folosiți și uleiuri. Le puteți folosi ca atare, dar le puteți și combina cu șamponul, cu masca de păr.

Aș recomanda să ne vopsim acum părul dacă nu am făcut asta înainte de a pleca în vacanță. Sau, dacă l-am vopsit, putem folosi măști care împrospătează culoarea.

Recomand tuturor, femei sau bărbați, ca la întoarcerea din vacanță să facă un tratament intensiv de reparare a părului și a scalpului. Să apeleze la un stilist, la un salon, sau dacă vor să facă acasă acest lucru, o pot face cu ajutorul produselor pe bază de biopeptide mimetice care repară și protejează părul”, încheie Diana Baicu.

Produsele recomandate de Diana Baicu sunt disponibile în magazinul Top Line (Bd. Regina Maria 14, București), pe www.topline.ro și în saloanele partenere Top Line.