Connect with us

ADPM Beauty

Cum reparăm părul după ce l-am expus la soare și la apa sărată a mării

Soarele puternic și apa sărată a mării ori cea din piscină afectează sănătatea firului de păr. Pentru a nu ne întoarce din vacanță cu podoaba capilară distrusă de acești factori externi, specialiștii ne recomandă să acordăm o atenție deosebită îngrijirii podoabei capilare, atât înainte de expunerea la soare, cât și după.

Publicat

pe

Cum reparăm părul după ce l-am expus la soare și la apa sărată a mării

Diana Baicu, specialist în industria de frumusețe profesională, ne explică ce ar trebui să facem pentru a ne proteja sănătatea părului și a-l păstra strălucitor și flexibil atât în vacanță, cât și după ce revenim din concediu.

Tratament intensiv înainte și după vacanță

„Dacă știm că vom petrece vacanța la plajă, este întotdeauna bine să ne pregătim, înainte de a pleca în concediu, mergând la un salon de înfrumusețare pentru a urma un tratament intensiv precum cel în 4 pasi Joico K-Pak.

Acest tratament intens hidratant reface părul extrem de uscat, supra-procesat, lăsându-l catifelat, neted și strălucitor. Sigilează cuticula, îmbunătățește elasticitatea și manevrabilitatea părului. Produsele conțin cocktail de aminoacizi și tehnologie inteligentă cu keratină care începe să repare și să întărească firul de par de la prima aplicare. Tratamentul în patru pași va face ca părul nostru să arate perfect nu doar în vacanță, ci și la revenirea din vacanță”, spune Diana Baicu, specialist în industria de frumusețe profesională, Director General Top Line.

Dacă nu am reușit să facem un tratament profesional înainte de vacanță, specialistul ne recomandă să urmăm acești pași de îngrijire și să includem în trusa de îngrijire următoarele tipuri de produse.

Șampon pentru detoxifiere

„Ar trebui să avem în trusa noastră de vacanță un șampon de detoxifiere pentru că, în timpul vacanței, sigur facem baie în apa de mare care conține sare, în apa din piscină care conține clor. Noi trebuie să ne curățăm foarte bine părul. În special în vacanță, curățarea profundă a părului este foarte importantă. Pentru asta există șampoanele de detoxifiere, care pot conține, spre exemplu, cărbune activ, ce are rolul de a atrage toate impuritățile, inclusiv sebumul în exces. Este vară, transpirăm mai mult, secretăm mai mult sebum. Putem folosi șamponul K18 Detox o dată pe săptămână sau, dacă suntem plecați în vacanță, chiar de două ori pe săptămână”, explică Diana Baicu.

K18 DETOX este un șampon pentru curățare profundă, sigur de folosit pe un păr vopsit, cu ingrediente inspirate din skincare, plus o formulă patentata K18Peptide™ pentru a hrăni părul în timp ce înlătură toate rezidurile.

Curăță în profunzime părul și scalpul, înlăturând murdăria, uleiurile neplăcute, metalele și produsele folosite în exces după prima spălare. De asemenea, crește eficiența produselor aplicate în păr și îl pregătește pentru rezultatele maxime oferite de K18 Molecular Repair Leave-in Treatment. Toate produsele au rezultate mai bune dacă sunt folosite pe un păr curat, fără urme de alte produse folosite în trecut.

Șampon cu pH apropiat de cel al părului

„E foarte important să avem în vedere pH-ul șamponului pe care îl folosim. Recomand ca, atunci când suntem în vacanță, pe lângă șamponul detoxifiant, să avem un șampon cu un pH apropiat de al părului. Undeva la 4.5 – 5.5. De ce? Pentru că noi trebuie să ținem cuticula închisă și, în momentul în care folosim un asemenea șampon, echilibrăm pH-ul părului, iar el va fi tot timpul strălucitor și va arăta foarte bine. Plus că putem să folosim acest tip de șampon în fiecare zi”, adaugă Diana Baicu.

K18 pH Maintenance este un șampon de curățare microdozat cu formulă patentată K18Peptide™. Formula este concepută cu un pH optimizat care este suficient de sigur pentru utilizarea de zi cu zi. Curăță eficient și sigur, îndepărtează murdăria și uleiurile din păr, lăsând părul hidratat și ușor de coafat. K18Peptide™ funcționează ca un scut protector pentru a reduce pierderea de proteine din păr pentru a păstra părul mătăsos, puternic, sănătos și curat.

Folosim un spray de protecție pe bază de peptide biomimetice

„Dacă părul este poros și a început să se sensibilizeze, trebuie să fim foarte atenți cum îl protejăm. Aș recomanda să facem un tratament chiar dacă suntem în vacanță. Folosim prima dată șamponul, unul detox de preferință. Apoi folosim un spray pe bază de peptide biomimetice, cum este K18 Repair Mist, pe care îl pulverizăm pe tot părul, de la rădăcină la vârf. El aduce un aport de aminoacizi care repară firul de păr”, continuă Diana Baicu.

K18 Peptide™ Repair Mist este un tratament bioactiv care acționează la nivel molecular, pregătește, protejează și repară părul în timpul proceselor tehnice din salon (decolorare/ vopsire, servicii chimice, surse de caldură) – astfel părul își recapătă rezistența, catifelarea, netezimea și mișcarea naturală.

Aplicăm mască leave-in după expunerea la soare

„După o zi petrecută în soare, pe plajă sau la piscină, este indicat să aplicăm o mască leave-in pe bază de peptide biomimetice. În funcție de lungimea părului, aplicăm maximum trei pompe, întotdeauna de la vârfuri înspre rădăcină, masând firul de păr. Lăsăm apoi să acționeze timp de 4 minute, perioadă în care nu ne pieptănăm părul. Apoi, după cele 4 minute, putem aplica produsele noastre obișnuite de styling dacă avem de gând să ieșim la cină, spre exemplu”, spune Diana Baicu.

K18 Peptide™ Professional Mask leave-in este o formulă unică patentată, ce pătrunde și acționează mult în straturile interioare ale firului de păr. Reface părul și îl readuce în starea sa originală: sănătos și întinerit. K18 Peptide™ infuzează aminoacizii în cortexul firului de păr. Aminoacizii refac și reunesc lanțul de cheratină care a fost deteriorat, părul fiind vizibil reparat în doar 4 minute.

Protejăm culoarea părului

”Ne vom întoarce din vacanță cu părul complet decolorat, dacă nu îl protejăm cum trebuie. Este indicat să folosim ori un spray de protecție, precum Joico Beach Shake, sau un serum, precum Joico Glow Beyond, care formează un film de protecție la nivelul părului. Dacă suntem blonde, să folosim șampoane cu pigmenți violet, sau, dacă avem părul roșcat sau portocaliu, să folosim o mască, ce repară părul și colorează în același timp”, spune specialistul.

Nu intrați cu părul uscat în mare sau piscină!

„Nu uitați, este recomandat să nu intrați cu părul uscat în apa mării sau în piscină. Este indicat să îl udați înainte cu dușul sau să pulverizați apă pe suprafața lui. Acest lucru ne ajută ca, în special dacă avem părul poros, să nu atragă metalele din apa din piscină, florul, sarea din mare, toate acestea putând să ne și schimbe culoarea. Unele produse au și protecție solară. După ce ieșim din apă, ne clătim părul, însă noi avem deja active efectele produselor folosite, un film care ne protejează în continuare firul de păr. Cel mai important ca, pe perioada vacanței, să ne acceptăm textura naturală a părului. Nu are sens să ne străduim să intindem mereu părul, dacă natural îl avem creț. Putem folosi spray de textură Joico Beach Shake, niciodată produse cu alcool, care ne oferă efect de beach waves. Tocmai pentru a avea o coafură lejeră, în trend, și să nu ne stresăm mereu pentru a o aranja ca să fie impecabilă”, încheie Diana Baicu, Director General Top Line.

Produsele profesionale recomandate de Diana Baicu sunt disponibile în magazinul Top Line (Bd. Regina Maria 14, București), pe www.topline.ro și în saloanele partenere Top Line din toată țara.

K18 a lansat primele șampoane care detoxifiază și echilibrează ph-ul părului și al scalpului