Connect with us

ADPM Health

Cum reparăm tenul afectat de soare? Medicul Iancu Morad ne spune ce să facem dacă avem cearcăne închise la culoare, pete pigmentare ori riduri pronunțate

Ne expunem la soare pentru că ne place bronzul, însă pe termen lung, razele ultraviolete au efecte negative asupra tenului. Pielea devine deshidratată, sensibilă, cu pete pigmentare și riduri mai pronunțate decât ne-am dori. Medicul chirurg estetician Iancu Morad ne spune ce putem face pentru a repara tenul afectat de expunerea la soare.

Publicat

pe

Cum reparăm tenul afectat de soare? Medicul Iancu Morad ne spune ce să facem dacă avem cearcăne închise la culoare, pete pigmentare ori riduri pronunțate

Vara este aproape de final, iar, dacă ne-am expus la soare mai mult decât trebuia și tenul nostru a a avut de suferit, e momentul să începem să reparăm „daunele”. Avem pete pigmentare? Cearcăne închise la culoare? Ridurile se văd mai mult ca niciodată? Este indicat ca medicul să constate gradul de degradare al pielii și să decidă ce soluție este potrivită pentru fiecare caz în parte: peeling, tratament cu laser, mezoterapie, PRP sau filler?

Peeling chimic și tratament cu laser

„Pentru atenuarea leziunilor pigmentare de la nivel facial, recomand peeling-ul chimic medical. Iar, pentru atenuarea culorii închise la nivelul cearcănelor, procedura cu laser. Trebuie însă știut că ambele tipuri de intervenții se fac doar în sezonul rece (octombrie-aprilie) și cu grija de a nu se expune apoi pielea la soare.

Peeling-ul chimic medical e un tratament non-invaziv ce are ca efect îmbunătățirea aspectului general al pielii. El constă în aplicarea la nivelul pielii a unui amestec de acizi, după ce pielea a fost pregătită în prealabil cu ajutorul cremelor speciale recomandate de medic. Tipul de peeling este stabilit la consultație, după examinarea făcută de specialist. Tratamentul este cu precădere recomandat pacienților cu pete inestetice, dar și celor cu probleme acneice”, declară Dr. Iancu Morad.

Cocktail de substanțe pentru revitalizarea pielii

Pentru a revitaliza pielea deshidrată și ternă din cauza expunerii la soare, medicul recomandă inserarea unui cocktail de substanțe concentrate, foarte benefice pentru ten, cu ajutorul procedurii denumită Dermapen.

„Cu ajutorul Dermapen se introduce în piele un cocktail de vitamine, oligoelemente și acid hialuronic. Avem astfel un efect de rejuvenare asupra fibrelor de colagen și elastină. Tratamentul este recomandat inclusiv pentru zone sensibile la nivel facial, în jurul ochilor, pentru conturul nasului sau al buzelor. Recomand la început 4-6 ședințe la interval de 3 săptămâni. Urmând apoi o ședință de întreținere odată la câteva luni, astfel încât să avem apoi pielea perfectă pentru o lungă perioadă de timp și să o și pregătim pentru următorul sezon de expunere la soare”, spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Terapia Dracula sau Biolifting pentru 35+

În cazul pacientelor cu vârsta de peste 35 – 40 de ani, medicul estetician Iancu Morad recomandă proceduri avansate, precum Terapia Dracula sau tehnica PRP și bioliftingul, varianta avansată a tehnicii PRP.

„După 35 de ani este nevoie să îngrijim pielea cu proceduri avansate și să nu o neglijăm, pentru a fi siguri că înaintăm în vârstă fără a ne confrunta cu probleme estetice. În urmă cu aproape 10 ani am venit cu această inovație, Terapia Dracula, o tehnică proprie de tip PRP, ce folosește celule proprii pentru rejuvenare facială. Se recoltează sânge, se prelucrează cu o aparatură specială îmbogățindu-l cu un cocktail de substanțe hrănitoare și se injectează la nivelul feței sau al gâtului. Substanța este perfect tolerată de organism și regenerează pielea din profunzime. Este o procedură rapidă ce dă rezultate spectaculoase”, spune medicul Iancu Morad.

Fillere resorbabile

„Odată ce trece bronzul, observăm de foarte multe ori că ridurile sunt și mai pronunțate. Pentru cele din colțul ochilor sau frunte soluția este clasicul botox. Pentru șanțurile nasolabiale sau din jurul buzelor, tratamentul optim este umplerea cu substanțe resorbabile precum acid hialuronic, cristale de calciu, grăsime proprie”, recomandă Iancu Morad.

Tratamentele recomandate sunt realizate de Dr. Iancu Morad în clinicile Luxury Aesthetics din București (Str. Hătmanul Arbore 12) și Constanța (Str. Bogdan Vodă 75).

Ce făcut Ellie White ca să își salveze tenul după două vacanțe la soare în Grecia