Connect with us

Stiri externe

Cum s-au afișat familiile regale la comemorarea Regelui Greciei

Membri ai familiilor regale din întreaga lume s-au strâns marți în Marea Britanie pentru a lua parte la slujba de comemorare a Regelui Constantin al Greciei. Iată cum s-au afișat la eveniment!

Publicat

pe

Cum s-au afișat familiile regale la comemorarea Regelui Greciei

Slujba de comemorare pentru Regele Constantin al Greciei a avut loc marți la Capela St. George din Castelul Windsor.

Familia regală britanică a fost reprezentată de Regina Camilla, Prințul Andrew, Sarah Ferguson, Zara Tindall, Mike Tindall, Prințesa Anne, Prințesa Beatrice și Edoardo Mapelli Mozzi. De asemenea, au fost prezenți la eveniment Ducele și Ducesa de Gloucester.

Regele Charles al III-lea și Prințul William nu au participat la slujbă. În această perioadă, Regele urmează un tratament pentru cancer și, prin urmare, a renunțat la majoritatea angajamentelor publice.

William s-a retras și el din lumina reflectoarelor în ultima vreme. El îi este cât mai mult alături soției sale, Prințesa Kate Middleton. Aceasta se reface după o operație abdominală la care a fost supusă la începutul anului. Cel mai probabil, ea își va relua îndatoririle publice abia după Paște.

Spania a fost reprezentantă de Regele Felipe al VI-lea și Regina Letizia. Ei i-au avut alături pe Infanta Elena, Ducesa de Lugo, Prințesa Cristina și John Valentine Urdangarin.

Bineînțeles, Grecia a fost reprezentată de mai mulți membri ai familiei regale. Este vorba despre Regina Anne Marie, Pavlos, Prințul Moștenitor al Greciei și Prințul Danemarcei RE, Marie-Chantal, Prințesa Moștenitoare a Greciei și Prințesa Danemarcei, Prințesa Maria-Olympia a Greciei și Danemarcei, Prințesa Nina a Greciei și Danemarcei, Prințul Philippos al Greciei și Danemarcei, Prințesa Teodora a Greciei și Danemarcei și Matthew Jeremiah Kumar.

Regretatul Rege Constantin al II-lea a domnit între 6 martie 1964 și 1 iunie 1973, când monarhia a fost desființată. Astfel, el a fost ultimul rege al elenilor. S-a stins din viață pe 10 ianuarie 2023, la Atena, la vârsta de 82 de ani.