Connect with us

ADPM Health

Cum sa fii cu eco-friendly in 2019. Sase sfaturi utile!

Ti-ai propus sa protejezi pe cat posibil natura in acest an si nu stii cum sa faci mai exact? Iti prezentam 6 moduri prin care poti fii eco-friendly in 2019.

Publicat

pe

Cum sa fii cu eco-friendly in 2019. Sase sfaturi utile!

Natura are nevoie de implicarea a cat mai multe persoane in a schimba modul in care decurge comportamentul oamenilor la nivel global. Industria si obisnuintele majoritatii cauzeaza poluarea planetei si distrugerea accelerata a ecosistemului.

Este datoria noastra, a tuturor, sa schimbam ceva, rapid, in modul in care ne traim viata, pentru a veni in ajutorul planetei.

Ti-ai propus si tu acest lucru, dar nu stii ce sa faci mai exact? Iti prezentam 6 pasi de inceput pe care sa ii urmezi anul acesta.

  1. Consuma mai multe legume si fructe. 

Nu doar ca te ajuta sa ai o sanatate mai buna si o silueta armonioasa, dar ajuta si mediul inconjurator. 60% din efectul de sera din agricultura provine de la emisiile animalelor de unde se procura carnea si produsele lactate. Cu cat este mai redusa aceasta ramura a industriei, cu atat se vor diminua emisiile nocive. Un calcul facut de Washington Post, spre exemplu: daca inlocuiesti carnea cu proteina din fasole macar o zi pe saptamana, intr-un an tu vei contribui la reducerea emisiilor de CO2 cu 331 de kilograme. 

2. Nu mai folosi atat de multe ambalaje si produse din plastic

Probabil nu realizezi cate produse poluante folosesti zi de zi, care se transforma in tone de deseuri de plastic. Daca ai vedea cum afecteaza practic vietuitoarele marine, si nu numai, te-ai gandi de doua ori inainte sa le mai cumperi. Exista pe piata multe alternative eco-friendly in prezent. Doar sa iti doresti sa fii mai atenta si sa stii ce sa alegi. Renunta la pungile de plastic, de exemplu, si incearca sa optezi pentru produse reutilizabile.

3. Cumpara mai putin

Cumpara si inconjoara-te doar de lucrurile de care chiar ai nevoie zi de zi. Nu mai cumpara impulsiv orice, doar ca il gasesti la super oferte. Gandeste-te de doua ori daca ai chiar nevoie de acel lucru. Gadeste-te si cat de multe ambalaje poluante sunt folosite ca sa iti fie livrat acel produs. Nu mai vorbim de cat de poluanta este productia acelui produs in sine. Urmareste documentarele despre Minimalism si vei intelege la ce anume poti renunta in viata de zi cu zi

4. Fii atent ce haine cumperi

Industria textila polueaza la randul ei. Pentru a produce un tricou de bumbac, spre exemplu, se foloseste o cantitate enorma de apa. Traim in era fast-fashion, insemnand ca marile companii de produse vestimentare lanseaza noi colectii, aproape lunar, doresc ca publicul sa cumpere de fiecare data produsele. Produse care sunt, oricum, purtate o scurta perioada de timp, si apoi aruncate. 

Solutia este sa fim mai responsabili atunci cand dorim cumparam haine. 

Investeste in mai putine piese vestimentare, dar in piese care nu se demodeaza. Fa-ti o garderoba de baza, cu piese de baza, de calitate. Chiar vintage. Nu mai cumpara atat de multe haine noi, pe care oricum nici nu vei apuca sa le porti mai multe de 2-3 ori. 

Sau macar cumpara haine noi despre care stii ca au fost realizate respectand mediul inconjurator. 

Daca din ce in ce mai multi oameni ar proceda asa, si marile companii isi vor schimba modul de lucru.

5. Mergi pe jos sau cu bicicleta

Automobilele sau avioanele polueaza foarte mult. Anul trecut a crescut cu 3,4 procente. Pe cat posibil, sa invatam sa ne deplasam cu bicicleta, atunci cand putem. Ori cu autobuze sau automobile electrice. Ori, pe jos. 

6. Scoate device-urile electronice in priza

Probabil nu realizezi ca, atunci cand lasi orice aparat electric in priza, chiar si cand sunt inchise, consuma energie. Scoate-le din priza cand pleci de acasa ori cand nu ai nevoie de ele. Iti reduci si din cheltuieli. 

Top 10 vedete eco-friendly