Connect with us

ADPM Beauty

Cum scapi definitiv de transpiraţia excesivă la axilă

Atât temperaturile ridicate din timpul verii, cât și stilul de viață stresant de zi cu zi, pot cauza să transpirăm în exces și să ne aflăm într-o situație neplăcută și jenantă mai ales când suntem în spațiu public sau la un eveniment social important. Mulți oameni se confruntă, de altfel, cu o afecțiune denumită hiperhidroză, ce presupune o transpirație excesivă ce nu poate fi combătută de utilizarea antiperspirantelor.

Publicat

pe

Cum scapi definitiv de transpiraţia excesivă la axilă

Medicul chirurg estetician Iancu Morad explică cum putem scăpa de transpirația excesivă la axilă cu ajutorul unui tratament simplu, rapid și nedureros.

„Mulți oameni suferă de transpirație abundentă, o afecțiune cunoscută în lumea medicală sub denumirea de hiperhidroză. Ea se manifestă chiar dacă se iau toate măsurile de igienă posibile și nu poate fi combătută nici măcar cu ajutorul antiprespirantelor.

Problema transpirației în exces este foarte incomodă și este cauzată în mare parte de stresul accentuat de zi cu zi, care duce la dezechilibre hormonale. Ca să nu mai vorbim despre verile cu temperaturi extrem de ridicate și umiditatea excesivă, ambele favorizând hiperhidroza.

Tehnologia a avansat foarte mult în ultimii ani și nu mai suntem nevoiți azi să apelăm la intervenții chirurgicale de extirpare a glandelor sudoripare. Avem tratamentul minim invaziv cu botox care rezolvă cu succes problema transpirației excesive la axilă.

Se injectează micropicături de toxină botulinică (botox) în zona axilară. Intervenția este nedureroasă și nu necesită anestezie. Singurul lucru pe care îl facem este aplicarea de gheață pe zona tratată timp de 10 minute, înaintea procedurii. Toxina botulinică blocheză anumiți receptori, iar activitatea glandelor sudoripare este redusă și transpirația se diminuează considerabil sau poate chiar să dispară complet”, declară medicul chirurg estetician Iancu Morad (Luxury Aesthetics).

Cererea pentru Botox împotriva transpirației a crescut cu 70%

„La clinica noastră am observat că cererea pentru tratamentul cu botox împotriva transpirației a crescut cu mai bine de 70% în ultimii ani. În special din 2020 încoace, când stresul cauzat de pandemie a fost la cote maxime și ne-a dat pe toți peste cap”, adaugă medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Cât timp se menține rezultatul?

„În urma acestei proceduri, rezultatele se instalează treptat. Nivelul de transpirație este redus considerabil la 3-5 zile după injectare. Efectele se mențin până la 9-12 luni. Apoi, tratamentul trebuie repetat, iar durata de menținere a rezultatelor crește. Mai exact, eficiența sa în timp crește odată cu numărul ședințelor de tratament. Procedura este foarte eficientă și este recomandată atât femeilor, cât și bărbaților. Nu doar la axilă se poate realiza, ci și zona palmară și zona plantară (tălpi)”, încheie medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Pielea decolteului ne trădează vârsta. Ce putem face pentru a o îngriji corect!