Connect with us

Stiri externe

Cum se manifestă boala lui Celine Dion. VIDEO

Documentarul „I Am: Celine Dion”, disponibil pe Prime Video, oferă o privire profundă și necosmetizată asupra vieții celebrei artiste canadiene și asupra luptei sale cu sindromul persoanei rigide. Iată cum se manifestă boala ei!

Publicat

pe

Cum se manifestă boala lui Celine Dion. VIDEO

Documentarul despre viața lui Celine Dion este regizat de Irene Taylor și disponibil pentru abonații Prime Video. Producția prezintă aspecte dureroase și mai puțin cunoscute din viața vedetei. Totodată, dezvăluie suferința incredibilă pe care o îndură din cauza afecțiunii autoimune și neurologice cu care a fost diagnosticată.

Sindromul persoanei rigide provoacă contracții musculare severe, iar în documentar, vedem cum Celine se confruntă cu crize spasmatice musculare intense.

Într-o scenă cutremurătoare, artista, în vârstă de 56 de ani, suferă un spasm la picior după o sesiune de înregistrări pentru piesa „Love Again”.

Terrill Lobo, terapeutul său de medicină sportivă, spune că boala determină corpul să intre în contracție. Semnalul de eliberare nu este întotdeauna recepționat corect, rezultând în menținerea piciorului într-o poziție contractată.

Lobo o ajută pe cântăreață să se întindă pe o masă de masaj pentru a-i relaxa piciorul, explicând că corpul și creierul ei sunt suprastimulate în acel moment. Deși Celine nu poate vorbi din cauza spasmului, ea comunică strângând mâna unui membru al echipei. După ce i se administrează un spray nazal pentru calmare, mâinile ei încep să se relaxeze, evitând astfel necesitatea unei intervenții de urgență.

Medicul Amanda Piquet, intervievată pentru Today.com, explică că aceste spasme nu sunt crize epileptice. Sunt contracții musculare dureroase care pot provoca anxietate și panică, dar pacienții rămân conștienți de ceea ce se întâmplă.

În ciuda provocărilor imense și a durerii continue, Celine Dion își păstrează optimismul și dorința de a reveni pe scenă. Ea face eforturi considerabile pentru a-și gestiona boala și speră să cânte din nou pentru fanii săi.

Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *