Connect with us

Stiri Interne

Cum se votează la Eurovision în 2023

Mâine se dă startul Eurovision 2023. Reprezentantul României, Theodor Andrei, va concura în cea de-a doua semifinală a concursului, care va avea loc pe data de 11 mai la Liverpool. Iată cum se votează la Eurovision anul acesta!

Publicat

pe

Cum se votează la Eurovision în 2023

Eurovision 2023 debutează mâine, 9 mai, cu prima semifinală. Vor concura 15 țări dintre care doar 10 vor merge mai departe către Finala din 13 mai. Publicul este cel care decide finaliștii.

Votarea se va face de către telespectatorii din ţările participante, dar şi din Germania, Franţa şi Italia. La acestea se va adăuga şi votul online dat de Rest of the World. Acesta din urmă reprezintă o noutate a Regulamentului din acest an, prin care se oferă posibilitatea ca fanii aflați în țări neparticipante la Eurovision 2023 să poată vota prin aplicația www.esc.vote.

În a doua semifinală, Theodor Andrei va cânta pe scena Eurovision 2023 de la Liverpool. Aceasta va fi transmisă pe data de 11 mai 2023, pe canalele TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+, de la ora 22.00. Românii din țară nu îl pot vota pe Theodor Andrei, conform Regulamentului concursului.

Publicul din România poate vota însă artistul favorit, cu excepția reprezentantului țării noastre, în semifinala din 11 mai. Votul poate fi transmis prin SMS la numărul 1399 (număr cu tarif special: 1,00 Euro+TVA/SMS primit plus 0,05 Euro+TVA/SMS trimis).

Românii din Diaspora (Danemarca, Armenia, Estonia, Belgia, Cipru, Islanda, Grecia, Polonia, Slovenia, Georgia, San Marino, Austria, Albania, Lituania, Australia, Spania, Marea Britanie, Ucraina) îl pot vota pe Theodor Andrei, cu piesa“D.G.T. (Off and on)”, pe 11 mai, indicativul artistului fiind 3.

Atât semifinalele, cât și finala, care se vor desfăşura la M&S Bank Arena din Liverpool, vor fi transmise în direct şi în exclusivitate pe TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+. Începând cu ora 22:00, în serile de 9, 11 și 13 mai.

Photo credit: Chloe Hashemi/EBU