Connect with us

Stiri Interne

Cum şi-a făcut apariția soția lui Nicușor Dan la vot

Duminică, 9 iunie 2024, au avut loc alegerile locale și europarlamentare în România, în cadrul cărora cetățenii și-au ales reprezentanții pentru următorii patru ani. Printre votanți s-au numărat și candidații, inclusiv actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan, care a votat la prima oră a dimineții, alături de soția sa, Mirabela Grădinaru.

Publicat

pe

Cum şi-a făcut apariția soția lui Nicușor Dan la vot

Nicușor Dan, candidat independent pentru un nou mandat la Primăria Municipiului București, susținut de Alianța Dreapta Unită (USR + PMP + Forța Dreptei), a ajuns la secția de votare de la Școala Gimnazială Luceafărul din Sectorul 5, la secția de vot 888. Alături de el a fost soția sa, Mirabela Grădinaru.

Pentru ziua votului, Nicușor Dan și Mirabela Grădinaru au optat pentru ținute elegante și coordonate. Primarul Capitalei a purtat un costum negru, asortat cu o cămașă bleu, în timp ce soția sa a ales o rochie de vară, albastră, cu decolteu.

Detaliul controversat

Cu toate că intenția de a-și asorta ținutele a fost evidentă, Mirabela Grădinaru a făcut o alegere vestimentară care a stârnit controverse. Rochia albastră avea aceeași nuanță cu cea preferată de contracandidatul soțului său, Sebastian Burduja, și susținătorii acestuia.

Astfel, în mod neintenționat, Mirabela părea să susțină tabăra adversă. Fapt ce a fost considerat drept o gafă colosală în contextul electoral.

Declarațiile lui Nicușor Dan

După ce a introdus buletinele de vot în urnă, Nicușor Dan a oferit o declarație presei: „Am votat pentru onestitate în viața publică, pentru realism, pentru că este important. Am votat împotriva mafiei imobiliare. Vreau să îndemn oamenii să iasă la vot, ei decid direcția în care o să mergem. Ieri a fost program pentru familie, azi lucrez pentru primărie”.

Povestea lor de dragoste

Mirabela Grădinaru, originară din Vaslui, l-a întâlnit pe Nicușor Dan în 2005, pe vremea când era studentă la Geografie în București. Relația lor a început într-o seară în Club A și a evoluat de-a lungul anilor. Împreună, au pus bazele Asociației Salvați Bucureștiul și ulterior al partidului Uniunea Salvați România.