Connect with us

ADPM Health

Cum te pot ajuta roșiile să slăbești. Explicațiile nutriționistului Gianluca Mech

Roșiile sunt bogate în vitamine, minerale, antioxidanți și compuși vegetali care oferă o gamă largă de beneficii pentru sănătate. Dar știai că te pot ajuta și să slăbești? Nutriționistul Gianluca Mech explică cum este posibil acest lucru.

Publicat

pe

Cum te pot ajuta roșiile să slăbești. Explicațiile nutriționistului Gianluca Mech

„Roșiile reprezintă o sursă excelentă de proteine, minerale, fibre alimentare și vitamine. De asemenea, consumul de roșii contribuie la a avea o piele sănătoasă și strălucitoare. Totodată ne pot ajuta chiar să slăbim”, spune nutriționistul Gianluca Mech.

Sunt sărace în calorii

„În ciuda faptului că sunt bogate în nutrienți precum vitamine, minerale, proteine și fibre, roșiile au un conținut scăzut de calorii. O roșie de mărime medie conține doar 16 calorii. Așadar, consumul unei salate de roșii nu numai că te va face să te simți sătul, dar va reduce aportul de calorii și te va ajuta să creezi acel deficit caloric necesar pentru a pierde în greutate”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

Bogate în fibre

„Fibrele solubile și insolubile joacă un rol important în pierderea în greutate. Roșia este bogată în ambele tipuri de fibre. Cele solubile formează o substanță asemănătoare unui gel în intestinul gros și acționează ca o sursă de hrană pentru bacteriile intestinale bune. Asta contribuie la apariția și menținerea senzației de sațietate. Pe de altă parte, fibrele insolubile împiedică absorbția de grăsimi și, totodată, creșterea în greutate”, adaugă nutriționistul Gianluca Mech.

Boost pentru metabolism

„Studiile au demonstrat că consumul de roșii accelerează metabolismul. În plus, ne ajută să ardem calorii chiar și în stare de repaus. Așadar, beneficiile pentru siluetă sunt majore”, mai spune nutriționistul Gianluca Mech.

Advertisement

Au indice glicemic redus

„În comparație cu multe alte fructe și legume, indicele glicemic al roșiilor este scăzut. IG al roșiilor este de doar 38. Aceasta înseamnă că, după consumul de roșii, este nevoie de mult timp pentru a crește nivelul zahărului din sânge. Asta ne ajută să menținem sub control glicemia”, declară nutriționistul.

Conținut ridicat de antioxidanți

„Roșiile sunt bogate într-un antioxidant puternic, licopenul. Antioxidanții previn deteriorarea și îmbătrânirea prematură a celulelor. De asemenea, ajută la reducerea stresului oxidativ al organismului și, astfel, vă ajută să pierdeți mai mult în greutate”, adaugă Gianluca Mech.

Mâncăm roșii și slăbim pur și simplu?

„Bineînțeles că nu. Doar consumul de roșii nu ne ajută să slăbim. Niciun aliment nu poate face minuni. Pentru a pierde în greutate, e nevoie să avem o alimentație echilibrată și să facem mișcare. Există însă alimente, cum ar fi roșiile, care contribuie într-o anumită măsură la aceste eforturi pe care le facem pentru a slăbi sau pentru a ne menține în formă, nicidecum nu le înlocuiesc”, încheie nutriționistul Gianluca Mech.

Gianluca Mech este unul dintre cei mai apreciați nutriționiști la nivel international. Sfaturile sale sunt urmate inclusiv de staruri precum Anastasia Soare, Sarah Ferguson – Ducesa de York, Ornela Mutti sau Silvio Berlusconi. Produsele celebre din dieta sa fito-ketogenică, precum și cele din gama Decottopia sunt disponibile în România pe www.gianlucamech.com.ro.

Un cocktail răcoritor și sănătos de vară. Mojito fără alcool by Gianluca Mech

Advertisement