Connect with us

ADPM Health

Cum va fi mersul la dentist în 2024. De la imprimare 3D a coroanelor, la realitatea virtuală pentru anxioși

Invențiile tehnologice de ultimă generație se regăsesc în majoritatea domeniilor de activitate, inclusiv în stomatologie. În 2024, vom asista la apariția unor noi modalități de tratament și la noi tipuri de experiențe pe care pacienții le vor trăi atunci când trec pragul cabinetelor. Iată ce se preconizează că se va întâmpla anul acesta inclusiv în cabinetele din România.

Publicat

pe

Cum va fi mersul la dentist în 2024. De la imprimare 3D a coroanelor, la realitatea virtuală pentru anxioși

Tratamentele estetice dentare cresc cu cel puțin 7%

„Anul acesta se preconizează o creștere de peste 7% a cererii pentru procedurile cosmetice dentare. Conform studiului Cosmetic Dentistry Market, trendul ascendent se va menține până în 2025 cel puțin. Asta deoarece pacienții sunt mult mai dornici să aibă o dantură impecabilă și strălucitoare, prin prisma expunerii pe social media și nu numai. Facem mai multe fotografii ca niciodată și este important să apărem în ele cu un zâmbet frumos.

Din fericire, modul în care tehnologia avansează constant ne permite să obținem rezultate din ce în ce mai frumoase și cu aspect cât mai natural. Albirea profesională a dinților și fațetele vor fi la o și mai mare cerere anul acesta”, declară medicul stomatolog Sorina Stroe (MG Dental).

Coroanele și fațetele dentare sunt create cu imprimantă 3D

„Mulțumită tehnologiilor imprimare 3D, e care multe clinici le-au adoptat deja de ceva timp, coroanele și fațetele se pot produce rapid și perfect adaptate anatomiei fiecărui pacient. Materialele de ultimă generație pe care le folosim sunt din ce în ce mai rezistente în timp”, spune medicul Sorina Stroe.

Intervenții cu laser pentru recuperare mai rapidă

”Utilizarea laserului în procedurile stomatologice facilitează o mai bună precizie a intervențiilor care sunt acum, în mare parte, minim invazive, contribuind la o recuperare mai rapidă”, adaugă specialistul.

Inteligența artificială ne arată rezultatul înainte de începerea tratamentului

”Inteligența artificială și simulările digitale permit medicilor să le arate pacienților încă de la început cum va arăta rezultatul în urma efectuării unui plan de tratament. Pot spune că, în anul 2024, stomatologia reprezintă o îmbinare perfectă între arta estetică și tehnologiile inovatoare, oferind pacienților soluții personalizate de cea mai bună calitate”, adaugă medicul stomatolog Sorina Stroe.

Telestomatologia câștigă teren

„Chiar dacă am trecut de pandemie, consultațiile online devin tot mai populare, oferind pacienților acces la sfaturi și evaluări rapide de la profesioniști stomatologi fără a fi nevoie să se deplaseze fizic la cabinet”, mai spune medicul stomatolog Sorina Stroe.

Realitatea virtuală în tratarea anxietății pacienților

„Tehnologiile de realitate virtuală sunt integrate în din ce în ce mai multe clinici și cabinete stomatologice, cu scopul de a ajuta pacienții să gestioneze mai ușor anxietatea asociată procedurilor dentare. Cu ajutorul acestora, ne teleportăm în locuri care ne liniștesc și astfel putem depăși cu succes frica pe care o aveam inițial vizavi de mersul la dentist”, mai spune Dr. Sorina Stroe.

Focus pe prevenție

„În ultimii ani, punem un accent tot mai mare pe educația pacienților în ceea ce privește igiena orală efectuată corect, adoptarea unui stil de viață sănătos și respectarea programului de consultații de rutină pentru prevenirea problemelor dentare sau rezolvarea lor într-un stadiu cât mai incipient”, declară medicul stomatolog Sorina Stroe.

Sisteme digitale de programare și gestionare a pacienților

„Platformele digitale sunt deja un aliat de nădejde al stomatologilor de pretutindeni pentru că simplifică programarea și gestionarea pacienților, oferindu-le acestora o experiență mai eficientă și simplificată. Aceste softuri vor deveni din ce în ce mai eficiente și mai ușor de operat.

În concluzie, anul 2024 aduce o serie de inovații tehnologice și schimbări de paradigme în domeniul stomatologiei, cu un accent sporit pe personalizare, prevenție și îmbunătățirea calității tratamentelor și a experienței pacientului în cabinet”, încheie medicul stomatolog Sorina Stroe.