Connect with us

Stiri Interne

Cum vor atrage influencerii turiști în România

Ministerul Turismului caută soluții pentru a atrage turiștii străini în România. Planul pe care l-au pus la punct în acest sens este de a apela la influenceri pentru campanii de promovare a țării noastre în mediul online. Iată cum vor atrage influencerii turiști în România.

Publicat

pe

Cum vor atrage influencerii turiști în România

Puterea mediului online este infinită, lucru pe care se pare că până și autoritățile îl recunosc. Ministerul Turismului plănuiește să apeleze la influenceri pentru a aduce turiști străini în România.

Scopul acestui proiect constă în „creşterea nivelului de conştientizare a turiştilor străini şi interni cu privire la România ca destinaţie atractivă şi consolidarea poziţiei ca o destinaţie turistică atractivă pe piaţa internaţională a turismului de tip city break, îmbinat cu turismul enogastronomic, inclusiv si partea de experienţă si agrement”, anunță Profit.ro.

Trăim în epoca marketing-ului digital. Vremuri în care persoanele din online cu zeci, sute de mii sau chiar milioane de urmăritori influențează deciziile de cumpărare a acestora.

„Principalele beneficii ale colaborării cu un Influencer Marketing sunt segmentarea publicului ţintă. Adică se ajunge la publicul potrivit ce este deja interesat de nişă. Rezultatele generate de marketingul de influenţă pot merge dincolo de atragerea de noi urmăritori, dar poate influenţa îmbunătaţirea imaginii unui brand, respectiv a unei destinaţii. Marketingul de influenţă reprezintă o modalitate de a consolida imaginea, contribuie la decizia de vizitare a unei ţări/destinaţii şi influencerii prin informaţiile pe care le oferă despre anumite mărci, produse sau destinaţii dând încredere şi credibilitate”, au declarat reprezentanţii ministerului.

Această campanie de promovare a României prin influenceri se va desfășura chiar în toamna acestui an. Mai exact, în perioada septembrie – octombrie 2022.

Advertisement

Statul vizează influenceri din mai multe categorii, în funcție de numărul de urmăritori. De asemenea, vor mai fi luate în calcul rezultate ale campaniilor derulate în trecut de aceștia.

Marile vedete, printre influenceri cool la Paris Spring 2023 Menswear Shows