Connect with us

Evenimente

Daniela Haralambie, pe locul 9 mondial la FIS Ski Jumping Grand Prix din Polonia

Daniela Haralambie s-a clasat pe locul 9 mondial în proba individuală de pe trambulina cu HS104 din cadrul competiției internaționale de sărituri cu schiurile FIS Ski Jumping Grand Prix de vară, desfășurată la Szczyrk (Polonia). Este pentru prima oară când sportiva obține o clasare în top 10 individual, o premieră și în istoria participării României la competițiile internaționale de acest calibru.

Publicat

pe

Daniela Haralambie, pe locul 9 mondial la FIS Ski Jumping Grand Prix din Polonia

România se află pe locul 6 mondial în clasamentul feminin la sărituri cu schiurile, după primele două competiții din calendarul de vară, desfășurate la Courchevel (Franța) și Szczyrk (Polonia). Următoarea etapă FIS Ski Jumping Grand Prix se va desfășura la Râșnov, în perioada 23-24 septembrie.

Țara noastră a fost reprezentată în această a doua etapă de Grand Prix de sportivii Daniela Haralambie, Daniel Cacina, Alessia Mîțu, Delia Folea, Diana Trâmbițaș și Mihnea Spulber, alături de antrenorii Florin Spulber, Csabo Magda și Adrian Comănescu.

În etapa de sâmbătă, Daniela Haralambie s-a calificat în runda finală după ce în prima manșă a sărit 96 metri și a obținut 104.5 puncte. În cea de-a doua manșă, sportiva a efectuat o săritură de 91 metri și a însumat un total de 202.2 puncte, clasându-se în final pe locul 11 mondial. Duminică, Dana a sărit 87 metri și a obținut 105 puncte în prima manșă, clasându-se pe locul 9. Manșa finală a fost anulată în contextul condițiilor meteo nefavorabile, iar clasamentul după prima manșă a rămas cel final.

Cu totalul acumulat în cele 4 etape desfășurate la Courchevel si Szczyrk, Dana se află pe locul 11 în clasamentul general.

Advertisement

Daniel Cacina a punctat constant în trei etape din 4 și a obținut un total de 9 puncte. El a bifat și un record personal de puncte pe manșă: 113,9 de puncte pentru o săritură de 98 de metri, cu 3 metri peste punctul K al trambulinei, în manșa finală a etapei de sâmbătă din Polonia. Duminică, Daniel a sărit 92 metri și a obținut tot 113.9 puncte, clasându-se pe locul 29 în clasamentul mondial.

Alessia Mîțu a punctat în proba HS104 de duminică. Cu o săritură de 75 metri și un punctaj de 74.4, sportiva s-a clasat pe locul 27 și astfel și-a asigurat prezența în clasamentul sportivilor cu puncte în Cupa Mondială.

Tot în etapa de duminică, Mihnea Spulber a obținut calificarea în concursul de la Szczyrk, situându-se pe locul 47.

„Sportivii români sunt tineri și au rezultate foarte bune după etapa de Grand Prix de vară la sărituri cu schiurile, desfășurată în weekend la Szczyrk (Polonia). Îi felicit și îmi doresc să continue pe această pantă ascendentă fiindcă au șanse mari la un sezon competițional extraordinar, cu rezultate de care să fim cu toții mândri. Daniela Haralambie a reușit o clasare pe locul 9 mondial în etapa desfășurată duminică, o premieră atât pentru ea, cât și pentru țara noastră. În clasamentul general, ea ocupă poziția 11 și îmi doresc să cred că putem aborda și o poziție în top 10 la general, după etapele de la Râșnov și Klingenthal (Germania), ce vor avea loc pe 23-24 septembrie, respectiv 30 septembrie – 1 octombrie.

Daniel Cacina a obținut clasări foarte bune și chiar un record personal de puncte pe manșă, astfel că și pentru el sezonul a început promițător.

Advertisement

Și Alessia Mâțu a reușit performanța de a-și asigura prezența în clasamentul sportivilor cu puncte în Cupa Mondială. Privesc așadar cu încredere spre viitor și mă bucur foarte mult să văd evoluția lor de la un sezon la altul”, declară Puiu Gaspar, secretar general al Federației Române de Schi-Biatlon.