Connect with us

ADPM Business

De ce a renunțat LVMH la achiziționarea Tiffany & Co.

Tranzacția anului trecut a fost considerată achiziționarea Tiffany & Co. de către grupul LVMH în schimbul sumei de 16 miliarde de dolari. Din păcate însă, tranzacția nu a fost finalizată. Iată ce s-a întâmplat.

Publicat

pe

De ce a renunțat LVMH la achiziționarea Tiffany & Co.

În luna noiembrie a anului trecut, grupul LVMH anunța achiziția celebrului brand de bijuterii Tiffany & Co. Tranzacția în valoare de 16 miliarde de dolari a ținut la momentul acela primele pagini ale publicațiilor de profil din lume.

Săptămâna acesta, LVMH a anunțat însă că nu va duce tranzacția la bun sfârșit.

Proprietarul Louis Vuitton a spus că nu va putea finaliza tranzacția din cauza „unei succesiuni de evenimente care subminează achiziția”. Declarația a fost făcută pentru postul de televiziune CNN.

Guvernul francez ar fi cerut conglomeratului de să amâne achiziția, invocând imapctul posibilelor tarife americane aplicate produselor franceze.

Advertisement

În luna iulie, administrația Trump a anunțat că va impune tarife de 25% pentru produsele franceze. Hotărârea va intra în vigoare din ianuarie 2021.

Acțiunile Tiffany & Co. au scăzut miercuri cu până la 10%. Iar acum, brand-ul de bijuterii intentează un proces prin care cere LVMH să finalizeze tranzacția. Susține că cererea venită din partea Guvernului francez nu are niciun temei legal.

Tiffany and Co. a fost vanduta cu 16 miliarde de dolari

Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *