Connect with us

ADPM Health

De ce apar răcelile de vară. Ce soluții naturale avem pentru a scăpa de durerea în gât și nasul înfundat

Răcelile sunt neplăcute oricând, dar cu atât mai mult în sezonul cald, atunci când abia facem față temperaturilor extrem de neplăcute. De ce apar răcelile de vară? Nutriționistul Gianluca Mech spune care sunt soluțiile naturale la care putem apela pentru a scăpa de durerea în gât și nasul înfundat.

Publicat

pe

De ce apar răcelile de vară. Ce soluții naturale avem pentru a scăpa de durerea în gât și nasul înfundat

„Răcelile de vară sunt, pur și simplu răceli obișnuite, cu care ne confruntăm în orice anotimp. Unii oameni cred că putem răci doar iarna. Alții confundă aceste răceli de vară cu alte afecțiuni, spre exemplu, cu alergiile. Concluzia este că nu trebuie să fie frig afară ca să răcim. Indiferent de temperaturi, rinovirusul, cel care provoacă răcelile, se poate răspândi și ne poate cauza probleme”, explică Gianluca Mech.

Diferența dintre răcelile de vară și alergii

Răcelile și alergiile au simptome comune, precum strănutul, nasul înfundat și senzația de durere în gât. Totuși, în cazul răcelilor apar, de obicei, și alte simptome, cum ar fi tusea, transpirația și febra. De asemenea, ele sunt fluctuante. Încep ușor, se agravează și apoi încep din nou să fie mai reduse. Tot în cazul răcelilor, de obicei aceste simptome se instalează pe rând, în vreme ce atunci când vorbim de alergie, ele apar toate deodată.

Cum putem trata sau preveni răcelile de vară

„Este, în primul rând, imperios necesar să avem grijă de sistemul nostru imunitar, indiferent de anotimp. Putem consuma, spre exemplu, alimente care întăresc sistemul imunitar, cum ar fi citrice, usturoi, miere, ghimbir, avocado, iaurt și supă de pui.

Odihna este și ea foarte importantă pentru că ajută la resetarea zilnică a sistemului nostru imunitar, de care acesta are nevoie pentru a funcționa la parametri optimi. Trebuie să ne spălăm foarte des pe mâini și să evităm contactul cu persoanele răcite”, recomandă nutriționistul Gianluca Mech.

Soluții naturale pentru întărirea sistemului imunitar

„Recomand soluții naturale care ne ajută să avem un sistem imunitar puternic. Ele sunt benefice atât ca prevenție, cât și pentru susținerea tratamentului atunci când ne confruntăm deja cu o răceală.

Immune Mech conține, spre exemplu, un extract din 3 tipuri de echinacee, cu o acțiune sinergică asupra sistemului imunitar. Ajută organismul să se apere în mod natural de pericole precum gripa sau virozele respiratorii. Recomand 1-2 comprimate pe zi pentru a ține departe răceala.

Tot pentru întărirea sistemului imunitar recomand și Dolce Respiro. Acesta este bazat pe extracte de plante medicinale ce asigură sănătatea tractului respirator. Dolce Respiro acționează ca un dezinfectant pentru căile respiratorii, eliminând virușii ce cauzează răceala”, adaugă Gianluca Mech.

Gianluca Mech este unul dintre cei mai apreciați nutriționiști la nivel international. Sfaturile sale sunt urmate inclusiv de staruri precum Anastasia Soare, Sarah Ferguson – Ducesa de York, Ornela Mutti sau Silvio Berlusconi. Produsele celebre din dieta sa fito-ketogenică, precum și cele din gama Decottopia sunt disponibile în România pe www.gianlucamech.com.ro.