Connect with us

ADPM Health

De ce apare respirația mirositoare când ții dieta ketogenică. Ce soluții există!

Dieta ketogenică este una dintre cele mai populare în ultimii ani, având rezultate absolut spectaculoase atunci când vine vorba despre scăderea în greutate. Totuși, această dietă poate avea un efect mai neplăcut pentru unele persoane, când respirația tinde să aibă un miros respingător. Nutriționistul Gianluca Mech ne explică de ce se instalează acest efect și dacă există soluții pentru a scăpa de această problemă.

Publicat

pe

De ce apare respirația mirositoare când ții dieta ketogenică. Ce soluții există!

Ce este dieta ketogenică?

„Dieta ketogenică se caracterizează prin consumul redus de carbohidrați și aportul relativ ridicat de grăsimi sănătoase și proteine. Din moment ce unele țesuturi ale corpului funcționează doar cu glucoză, atunci când încetezi să o mai consumi, pentru a-și satisface nevoia de glucoză, organismul o produce parțial singur, iar parțial folosește funcția ketogenică. Ketogeneza folosește grăsimile pentru a produce celulele ketogenice care funcționează ca substitut pentru glucoză”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

Respirația urât mirositoare, un efect secundar neplăcut

„Dieta ketogenică are numeroase beneficii, însă un efect secundar mai puțin plăcut cu care se confruntă mulți dintre cei care o urmează constă în respirația urât mirositoare. Este o problemă care dă naștere unor frustrări și afectează interacțiunea cu cei din jur. Care este cauza respirației urât mirositoare? Ea este cauzată de substanțele chimice pe care corpul le secretă în timpul cetozei, care sunt eliberate din organism prin expirare”, adaugă nutriționistul Gianluca Mech.

Ce putem face pentru a scăpa de această problemă?

„Respirația ar trebui să se îmbunătățească de la sine în câteva săptămâni, pe măsură ce corpul se adaptează la lipsa de carbohidrați. Între timp, încercați aceste lucruri pentru a combate respirația urât mirositoare:

• Beți mai multă apă.

• Mâncați mai puține proteine și mai mulți carbohidrați complecși, cum ar fi legumele cu frunze verzi.

• Mestecați gumă fără zahăr sau frunze de mentă îndulcite cu xilitol.

• Adăugați în apă și ceai produse naturale cu miros plăcut, cum ar fi cuișoare, scorțișoară sau mentă.

• Puteți folosi un supliment natural pentru imunitate și o respirație plăcută, Dolce Respiro, obținut din extracte de plante medicinale ce asigură sănătatea tractului respirator, dar și un miros plăcut al respirației. Are în compoziția sa plante principale precum magnolie, pin, isop și amăreală. Susține sistemul imunitar, ne ține departe de viroze și răceli, menține sănătatea tractului respirator și, în același timp, ne ajută să avem o voce plăcută și combate respirația urât mirositoare. Acest sirop este disponibil și în România, pe www.gianlucamech.com.ro”, încheie nutriționistul Gianluca Mech.