Connect with us

ADPM Beauty

De ce au adolescenții din ziua de azi mai multe riduri decât generațiile anterioare

În vremurile actuale, marcate de expunerea constantă la ecranele digitale și de ritmul accelerat al vieții moderne, oamenii se confruntă cu o serie de factori care pot contribui la apariția prematură a ridurilor. Contrar așteptărilor, această problemă nu mai este exclusiv rezervată vârstei adulte, ci afectează din ce în ce mai mult și populația mai tânără. Medicul chirurg estetician Iancu Morad explică motivele pentru care adolescenții din ziua de azi încep să aibă riduri, ceea ce nu se întâmpla cu cei din generațiile anterioare.

Publicat

pe

De ce au adolescenții din ziua de azi mai multe riduri decât generațiile anterioare

„Trăim timpuri în care ritmul alert al vieții, și nu numai, face ca adolescenții din ziua de azi să se confrunte cu o problemă surprinzătoare: apariția prematură a ridurilor. Contrar percepției obișnuite, aspectul îmbătrânit al pielii nu mai este strict o preocupare a generațiilor mai în vârstă. Expunerea excesivă la ecranele digitale, stresul cronic, dieta nesănătoasă și alți factori ai vieții moderne contribuie la fenomenul aparent paradoxal al apariției ridurilor la vârste tinere”, declară medicul chirurg estetician Iancu Morad.

De ce apar ridurile la vârste tinere

Expunerea constantă la ecranele digitale

„Tinerii și adolescenții petrec mult timp în fața dispozitivelor electronice, cum ar fi telefoanele mobile, tabletele și computerele. Expunerea îndelungată la lumină albastră emisă de aceste dispozitive poate deteriora procesul natural prin care organismul produce colagen și elastină, accelerând procesul de îmbătrânire.

Stresul și presiunea socială

Ritmul alert al vieții moderne și presiunea socială pe care o resimt adolescenții pot duce la creșterea nivelului de stres. Stresul cronic poate afecta sănătatea pielii, conducând la apariția prematură a ridurilor”, adaugă Dr. Iancu Morad.

Alimentația nesănătoasă

„O alimentație bogată în alimente procesate, bogate în zaharuri și grăsimi trans poate contribui la degradarea calității pielii și la apariția ridurilor. Tinerii tind să consume multe astfel de alimente și să le evite pe cele bogate în antioxidanți și nutrienți esențiali pentru sănătatea pielii, fapt ce poate amplifica acest efect negativ.

Expunerea la factorii de mediu nocivi

Poluarea, radiațiile UV și alți factori nocivi din mediu pot afecta sănătatea pielii și pot accelera procesul de îmbătrânire. Adolescenții care trăiesc în zone urbane dens populate sau care nu folosesc produse adecvate de protecție solară pot fi mai expuși la acești factori”, mai spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Somnul de proastă calitate

Adolescenții tind să nu acorde suficientă importanță odihnei, preferând să rămână treji până târziu în noapte pentru a naviga pe internet, a vedea filme sau a socializa între ei. Lipsa de somn poate afecta procesul de regenerare celulară a pielii și poate duce la apariția ridurilor și a semnelor de oboseală precum cearcăne sau pungi inestetice sub ochi”, declară Dr. Iancu Morad (Luxury Aesthetics).

Ce pot face tinerii și adolescenții pentru un ten fără probleme?

”În primul rând, este important ca ei să adopte un stil de viață echilibrat, să acorde atenție alimentației, somnului și protecției pielii împotriva factorilor de mediu nocivi pentru a avea un ten sănătos pe termen cât mai lung. De asemenea, există tratamente profesionale neinvazive și proceduri minim invazive pe care le pot efectua pentru a încetini apariția semnelor de îmbătrânire prematură a pielii.

O dată pe lună ar trebui să apeleze la o curățare în profunzime a tenului în clinicile de specialitate, iar o dată la câteva luni să efectueze preventiv proceduri minim invazive de hidratare precum mezoterapia, tratamentul cu dermapen sau Skin Booster. Cu ajutorul acestora, introducem în piele un cocktail de vitamine, acid hialuronic și oligoelemente care ajută la menținerea hidratării tenului pe termen mai lung. În prezent, statisticile arată că circa 4% dintre pacienții care apelează la medici esteticieni sunt adolescenți”, încheie medicul chirurg estetician Iancu Morad.