Connect with us

ADPM Health

De ce este bine să bei apă cu lămâie

Se spune că este bine să îți începi fiecare dimineață consumând un pahar de apă călduță în care ai stors o lămâie. Care sunt însă beneficiile pentru organism ale acestui obicei recomandat de specialiști?

Publicat

pe

De ce este bine să bei apă cu lămâie

Un pahar de apă cu lămâie consumat dimineața, pe stomacul gol – un sfat pe care ni-l dau în general specialiștii din domeniul wellness. Se spune că acest obicei are proprietăți de purificare și detoxifiere a organismului. Care sunt toate beneficiile pe care le are consumul de apă cu lămâie?

Ajută la digestie

Atunci când bem apă cu lămâie pe stomacul gol este ca și cum am apăsa butonul de start al sistemului digestiv. De asemenea, ajută la combaterea unor probleme precum indigestia, arsurile gastrice și balonarea. În plus, lămâia stimulează producția de bilă și sucuri gastrice, prevenind astfel apariția gazelor.

Îmbunătățește sistemul imunitar

Sucul de lămâie conține o concentrație mare de vitamina C, astfel că ajută la întărirea sistemului imunitar. Totodată, este bogat în vitamina B, calciu, fier, magneziu, potasiu și enzime benefice pentru sănătate.

Contribuie la sănătatea pielii

Apa cu lămâie consumată zilnic este benefică pentru sănătatea pielii deoarece conține antioxidanți ce previn daunele provocate de radicalii liberi.

Hidratează intens organismul

Hidratează corpul și, în special dacă este băută dimineața pe stomacul gol, amestecul reprezintă un mod foarte bun de a stimula metabolismul. În plus, lămâia dă apei un gust bun și o face să fie mai ușor de consumat. Asta în condițiile în care multor oameni nu le place să bea apă, în ciuda numeroaselor beneficii pe care le are pentru organism.

Ajută la sănătatea intestinelor și a colonului

Această licoare magică îmbunătățește tranzitul intestinal și hidratează colonul. Combate astfel constipația. Lămâia, fiind foarte bogată în fibre, favorizează și sănătatea intestinului.

SFAT: Apa trebuie să fie călduță, nu rece sau fierbinte

Apa trebuie să fie întotdeauna călduță, cam la aceeași temperatură cu cea pe care o are corpul nostru. Astfel se absoarbe mult mai ușor în organism.

Nu, lămâia nu este alcalinizantă

Printre toate beneficiile pe care le are acest truc, alcalinizarea nu este unul dintre ele. Se aude adesea că apa cu lămâie ar putea modifica pH-ul sângelui cu efect alcalinizant. Cu toate acestea, acest lucru este fals, deoarece rinichii, ficatul și plămânii sunt responsabili cu reglarea acidității sângelui, menținând-o într-un interval de 7,3 până la 7,5.