Connect with us

ADPM Beauty

De ce se tem bărbații când merg la medicul estetician

Bărbații apelează într-un număr tot mai mare la serviciile oferite de clinicile de estetică, printre cele mai cerute intervenții aflându-se cele pentru reducerea ridurilor pronunțate, tratamentele pentru cearcăne și blefaroplastia. Deși s-ar crede că trec pragul clinicilor fără frică, cei mai mulți dintre ei au câteva rezerve și temeri. Medicul chirurg estetician Iancu Morad ne dezvăluie care sunt acestea.

Publicat

pe

De ce se tem bărbații când merg la medicul estetician

„În ultimii ani, tot mai mulți bărbați au început să apeleze la medicina estetică pentru diferite tipuri de tratamente menite să le îmbunătățească aspectul fizic și să le sporească astfel încrederea în propria persoană. Au trecut demult vremurile în care mersul la estetician era un subiect tabu, despre care oamenii nu vorbeau. În prezent, peste 20% din pacienții clinicii sunt bărbați.

Domnii au grijă de felul în care arată și, în general, nu își doresc schimbări majore, ci vor pur și simplu să aibă tenul mai luminos, cu mai puține riduri, să scape de cearcăne sau de excesul de piele de la nivelul pleoapelor care dă senzația de privire mereu obosită, îmbătrânită. De aceea a crescut extrem de mult cererea pentru intervenția denumită blefaroplastie”, declară medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Se tem bărbații de durere atunci când merg la estetician?

„Poate părea surprinzător, însă durerea nu se numără printre principalele temeri ale pacienților din rândul bărbaților. Medicina estetică a evoluat mult și, în prezent, majoritatea problemelor pot fi rezolvate prin tratamente minim invazive rapide și nedureroase care, în mare parte, nu necesită nici măcar anestezie locală.

Temerea principală a bărbaților se referă de cele mai multe ori la perioada de recuperare. Din cauză că sunt extrem de activi, cu un program foarte încărcat, domnii se tem ca, după un tratament, să nu fie nevoiți să stea acasă o perioadă mai lungă de timp pentru a se recupera. Le risipim însă rapid această temere.

Majoritatea tratamentelor nu necesită timp de recuperare și, multe dintre ele, se pot efectua spre exemplu în pauza de prânz. Sunt proceduri rapide care nu lasă semne și pacientul poate, în majoritatea cazurilor, să revină imediat la treburile sale de zi cu zi”, adaugă medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Bărbații vor rezultate cât mai naturale

„Atunci când vin la consultație, bărbații spun că își doresc menținerea unui aspect natural după tratamentele estetice pe care le solicită. Există acea teamă de rezultate exagerate sau modificarea trăsăturilor, lucru perfect de înțeles. Eu mizez întotdeauna pe rezultate naturale, fie că vorbim despre pacienți de sex masculin sau feminin. În timpul consultației, le explic exact pacienților mei cum se va desfășura tratamentul și la ce tip de rezultate trebuie să se aștepte”, mai spune medicul chriurg estetician Iancu Morad.

Care sunt tratamentele la care apelează cel mai des bărbații?

„Un ten luminos și fără riduri se numără printre dorințele de bază ale domnilor care trec pragul clinicilor de înfrumusețare. Prin urmare, unul dintre cele mai solicitate tratamente este cel cu toxină botulinică pentru diminuarea sau eliminarea ridurilor de pe frunte sau din jurul ochilor.

Apoi, mulți își doresc să scape de cearcănele inestetice. Există mai multe tipuri de tratamente minim invazive extrem de eficiente în rezolvarea problemelor cearcănelor adâncite sau închise la culoare. Cea mai des utilizată procedură este redarea volumului pierdut cu ajutorul filler-elor precum colagen, acid hialuronic sau grăsime proprie. Dacă problema nu este pierderea de volum, ci pigmentarea excesivă, avem posibilitatea depigmentării locale pentru albirea cearcănelor. În acest caz se poate folosi aparatul laser, peeling-ului chimic medical sau un tratament chirurgical.

Deja de câțiva ani, blefaroplastia rămâne cea mai cerută intervenție în rândul bărbaților. Este o procedură complexă ce aduce îmbunătățiri considerabile nu doar zonei din jurul ochilor, ci întreg aspectului general al feței. Pe lângă faptul că este o procedură cosmetică, ea întinerind considerabil aspectul estetic, are și efecte spectaculoase din punct de vedere funcțional. După această intervenție, câmpul vizual se extinde considerabil.

Blefaroplastia este o intervenție minim invazivă rapidă, o tehnică specială pe care am dezvoltat-o în clinica noastră în ultimii ani. Nu este nevoie de internare, nici de anestezie generală. Durează 45 de minute, se realizează doar cu anestezie locală. Recuperarea acasă ține doar câteva zile și nu lasă cicatrici. Pacientul se poate întoarce de a doua zi la serviciu. După o săptămână se extrag firele fine, iar perioada de recuperare se încheie”, spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.