Connect with us

ADPM Beauty

De la ce vârstă avem de produse anti-aging și nu doar de hidratare?

Multe persoane trecute de 40 de ani se întreabă dacă a sosit momentul să folosească produse de îngrijire anti-aging și nu doar de hidratare. Există un prag de vârstă care face trecerea între cele două tipuri de rutine de înfrumusețare sau ține de particularitățile tenului fiecărei persoane în parte? Diana Baicu, specialist în industria de frumusețe profesională, ne explică diferențele între cele două tipuri de produse și după ce criterii ne putem ghida pentru a face această trecere.

Publicat

pe

De la ce vârstă avem de produse anti-aging și nu doar de hidratare?

Produsele anti-aging au și acțiune de hidratare

”Foarte multe persoane, trecute de 40, 45 sau chiar 50 de ani, mă întreabă dacă este momentul să folosească tratamente anti-aging, în condițiile în care au folosit până în acea clipă doar produse strict de hidratare a pielii.

Trebuie să înțelegem ce obținem prin utilizarea acestor tipuri de produse și că tenul nostru este diferit și nu ține doar să avem o anumită vârstă pentru a apela la soluții anti-îmbătrânire.

Hidratarea este, desigur, foarte importantă și trebuie să avem suficientă apă la nivelul pielii, la orice vârstă, atât prin alimentație, cât și prin folosirea unor produse cosmetice de hidratare. Avem nevoie de un nivel constant și suficient de apă și lipide pentru ca pielea să funcționeze bine.

Hidratarea este potrivită unei persoane de până în 25 de ani. După 25 de ani, dacă pielea noastră arată foarte bine, putem încă maxim 5 ani să mergem doar pe produse de hidratare, dar, după 30, trebuie să trecem la anti-aging.

Dacă utilizăm produse anti-aging, asta nu înseamnă că pielea nu va fi hidratată. Toate produsele anti-aging de calitate conțin implicit și agenți de hidratare. Atunci când folosim o cremă de lifting sau una antirid de foarte bună calitate, cu o formulă complexă, automat și hidratăm pielea.

Ce este însă important este ca, atunci când alegem produsele anti-aging, acestea să aibă o formulă eficientă pentru tenul nostru, fie el gras, mixt sau uscat, și nu doar pentru vârsta pe care o avem în buletin”, spune Diana Baicu.

Ingredientele esențiale trebuie să fie trecute primele pe ambalaj

”Ne interesează întotdeauna ca produsele anti-aging pe care le cumpărăm să conțină ingrediente care ne repară și ne protejează bariera cutanată. Spre exemplu, ceramidele. Apoi, restul ingredientelor se alege în funcție de necesitățile pielii noastre. Vitamina C este un alt ingredient pe care trebuie să îl avem în vedere, cu mici excepții bineînțeles.

Aceste ingrediente esențiale ar trebui să se regăsească între primele 5 ingrediente trecute pe ambalaj ca și compoziție. În caz contrar, concentrația nu este suficientă”, explică Diana Baicu.

Sunt eficiente cremele pe bază de plante?

”Nu e recomandat să folosim doar produse care conțin exclusiv extracte de plante. Nu că extractele de plante nu ar fi bune, ba din contră. Ele ar trebui să fie însă, în special când vorbim de produse anti-aging, asociate cu alte ingrediente eficiente, de genul retinolului, al peptidelor. Există, de asemenea, foarte multe ingrediente biotehnologice pe care le vedem scrise pe produse. De obicei, ele sunt ingrediente foarte avansate”, adaugă Diana Baicu

Încercăm seturile de produse concepute ca o rutină

”Când nu știm să ne facem singuri o rutină, e bine să știm că fiecare brand care se respectă are anumite seturi, în special cu mini size-uri, ce include produse necesare pentru toți pașii de îngrijire. Dacă nu puteți apela la un specialist care să vă recomande produsele adecvate, mergeți pe seturi deja construite de brand-ul vostru preferat.

De exemplu, dacă vrem o rutină strict de hidratare, putem încerca setul Doctor Babor Hydro Cellular Filler Routine, o rutină în 4 pasi pentru hidratare multidimensională, ideală pentru un ten uscat.

Acesta conține Detox Lipo Cleanser, un balsam de curățare profundă cu un complex de detoxifiere, 3 fiole Power Serum Ampoules Hyaluronic Acid, cu 6 tipuri diferite de acid hialuronic și o tripeptidă, ce cresc nivelul de umiditate al pielii și reduc ridurile cauzate de deshidratare, o cremă de zi pentru ochi Eye Cream Day Hydro Filler, pe bază de peptide HY-3, acid hialuronic și biopolimerii naturali, ce reduce carcănele și semnele de oboseală, și Hyaluron Cream, o cremă de hidratare multidimensională.

Putem folosi o cremă hidratantă chiar și dacă avem peste 50 de ani în anumite situații. În astfel de cazuri, putem cumpăra un ser care corespunde condiției tenului nostru și îl aplicăm înaintea cremei.

Dacă suntem în căutarea unei rutine anti-aging, atunci setul Doctor Babor Lifting Collagen Firm Plump Routine poate fi o soluție.

Acesta conține Refine Cellular Detox Lipo Cleanser, un balsam de curățare profundă cu un complex de detoxifiere, un serum Lifting Cellular Colagen Peptide Derma Filler, un complex de colagen vegan pe bază de plante, acid hialuronic cu molecularitate scăzută și peptide inovatoare de colagen care susțin sinteza de colagen, și Collagen Booster Cream, o cremă de față hrănitoare cu colagen, ce conferă efect hidratant anti-îmbătrânire”, declară Diana Baicu.

Protecție solară la orice vârstă

”Dincolo de nevoile specifice fiecărui tip de ten în parte, este foarte important ca, la orice vârstă, să aplicăm produse cu factor de protecție solară.

Expunerea la soare este cumulativă, ceea ce înseamnă că efectele soarelui se adună pe parcursul timpului. Cu cât o persoană se expune mai multă vreme la soare, cu atât crește riscul ca pielea să se deterioreze și rezulta un risc mai mare de apariție a efectelor pe termen lung: îmbătrânirea prematură și accelerată a pielii, pierderea fermității și risc crescut de arsuri solare, chiar și anumite tipuri de cancer de piele.

Putem aplica Mary Cohr Hydrosmose Soleil Creme Solaire Visage SPF50, o cremă cu ingrediente inovatoare active pentru îngrijire a pielii și filtre solare anti-imbatranire Skinprotect. Are la bază extracte de tanin de floarea soarelui și de tara, lipozomi cu Hydrosmose Complex®, ce hidratează continuu prin fuziunea cu membranele celulare, ulei de argan hrănitor, Skinprotect – un antioxidant extrem de puternic ce limitează daunele cauzate de radicalii liberi din cauza razelor UV (UVA si UVB, raze infraroșii și lumină albastră) și Photocalm, ingredient ce ajută la protejarea și calmarea pielii expuse la razele UV”, încheie Diana Baicu.

Produsele recomandate de Diana Baicu sunt disponibile în magazinul Top Line (Bd. Regina Maria 14, București), pe www.topline.ro și în saloanele partenere Top Line.