Connect with us

Stiri Interne

De trei ori aur pentru România la Cupa Balcanică de Schi Fond din Turcia

Sportivii români din Lotul de Schi Fond au câștigat patru medalii la Cupa Balcanică de la Bolu/Gerede, Turcia, trei de aur și una de bronz. România a participat la competiție cu patru sportivi la masculin și o sportivă în probele de feminin, alături de concurenți din Turcia, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Croația și Macedonia.

Publicat

pe

De trei ori aur pentru România la Cupa Balcanică de Schi Fond din Turcia

Schiorul român Paul Pepene a câștigat două medalii de aur la ambele probe de 10km Individual, cu un timp de 30:05.1, obținând un punctaj de 38.78, respectiv 23:54.9 și 35.94 de puncte FIS.

Raul Popa a reușit să obțină o medalie de bronz, în cursa de 10km Individual, de vineri, 24 martie, terminând traseul cu 45.5 secunde în urma lui Paul Pepene. Raul Popa s-a clasat, în urma celor două probe, desfășurate joi și vineri, pe locurile 3, respectiv 6.

La feminin, medalia de aur a fost câștigată, în proba de 5km Individual, de schioarea Delia Reit. Aceasta s-a clasat pe locul 1, podiumul fiind completat de sportive din Turcia și Bulgaria.

La Cupa Balcanică au mai participat și Gabriel Cojocaru, care s-a clasat pe locurile 7 și 13, și Florin Dolhascu, care a încheiat cursele pe locul 5, respectiv 6.

„După cele cinci medalii pe care le-au câștigat la începutul lunii la Dvorista Pale (Bosnia și Herțegovina), schiorii de fond ai României au făcut o figură foarte bună și în Turcia, la Bolu/Gerede. Îi felicit pentru performanțele lor extraordinare și pentru munca pe care o depun pentru a ajunge la aceste rezultate. Cu fiecare competiție, România demonstrează că are un lot valoros de schi fond și sportivi pe care lumea trebuie să îi cunoască și să îi aprecieze. Felicitări merită atât sportivii, cât și antrenorii lor! Cu toții dau tot ce pot pentru a ne face mereu mândri!”, declară Puiu Gaspar, Secretar General al Federației Române de Schi-Biatlon.