Connect with us

Evenimente

Deschiderea Campionatului Mondial de fotbal din Qatar. Imagini spectaculoase!

Deschiderea Campionatului Mondial de fotbal din Qatar a avut loc în acest weekend și a fost o adevărată desfășurare de forțe. O ceremonie spectaculoasă, un spectacol de muzică și dans pe ritmuri orientale. Iată aici câteva imagini!

Publicat

pe

Deschiderea Campionatului Mondial de fotbal din Qatar. Imagini spectaculoase!

S-a dat oficial startul Campionatului Mondial de fotbal din Qatar. Poate cea mai controversată ediție din istorie și, totodată, cea mai costisitoare. Qatar a investit peste 200 de miliarde de euro în această competiție sportivă.

Cupa Mondială a debutat cu o ceremonie spectaculoasă de deschidere, precum și cu un meci între echipele din Qatar și Ecuador. Evenimentul a avut loc pe stadionul ”Al Bayt” din Doha.

Artiști internaționali precum Rod Stewart, Shakira sau Dua Lipa au refuzat să cânte la deschiderea Cupei Mondiale.

Printre artiștii care au urcat în schimb pe scenă s-au numărat Fahad Al-Kubaisi, Jung Kook (BTS), Lil Baby sau Nora Fatehi.

Advertisement

În cadrul evenimentului de deschidere, trofeul Cupei Mondiale a fost adus la marginea terenului de Marcel Desailly, fost mare fundaș francez.

De la ceremonie nu a lipsit Morgan Freeman.

„Toată planeta, unită în acest cort al beduinilor. În ciuda diferențelor, suntem, de fapt, la fel”, au fost cuvintele rostite de celebrul actor de la Hollywood.

Advertisement

Imnul Campionatului Mondial de Fotbal 2022 este Dreamers. Piesa a fost interpretată la Doha de Jung Kook (BTS) și Fahad Al-Kubaisi.

Mascota Cupei Mondiale poartă denumirea de La’eeb. Un cuvânt în limba arabă a cărui traducere ar fi „jucător de top”.

„La’eeb va fi recunoscut pentru spiritul lui tânăr. Împarte bucurie și încredere peste tot pe unde merge. La’eeb vine dintr-o lume paralelă, unde trăiesc mascotele turneului. Este o lume în care ideile și creativitatea formează personajele care trăiesc în mintea fiecărui”, declară reprezentanții FIFA.

„Ce frumos este ca oamenii să lase deoparte ceea ce îi desparte pentru a-și celebra diversitatea! Lăsați ca acest turneu să fie plin de inspirație, bunătate și speranță. Bun venit tuturor în Doha”, a declarat Șeicul Tamim bin Hamad Al Thani.

Advertisement