Connect with us

ADPM Health

Dieta Tisanoreica a lui Gianluca Mech, ajutor terapeutic în sindromul ovarelor polichistice

Nutriționistul italian Gianluca Mech a moderat o conferință medicală la Academia Pontificală de Științe din Vatican, prezentând beneficiile pe care dieta fitocetogenică Tisanoreica le are în ameliorarea efectelor sindromului ovarelor polichistice.

Publicat

pe

Dieta Tisanoreica a lui Gianluca Mech, ajutor terapeutic în sindromul ovarelor polichistice

Evenimentul a reprezentat un pas semnificativ în promovarea cercetării și a conștientizării privind gestionarea sindromului ovarelor polichistice prin nutriție și a evidențiat rolul crucial pe care știința și medicina îl pot juca în promovarea sănătății și stării de bine a oamenilor.

Sindromul ovarelor polichistice este una dintre cele mai comune afecțiuni endocrine în cazul femeilor aflate la vârstă fertilă: aproximativ 10% dintre acestea suferă de această afecțiune, ce este asociată cu o prevalență crescută a sindromului metabolic, bolilor cardiovasculare și diabetului de tip 2.

Apariția acestui sindrom a fost asociată cu mai mulți factori genetici și de mediu, dar rezistența la insulină joacă un rol patogenetic cheie.

Evenimentul a adus laolaltă lideri din domeniul științific și instituții italiene și vaticane, creând o platformă importantă pentru dezbatere și partajarea cunoștințelor în domeniul tratamentului nutrițional al ovarelor polichistice.

Advertisement

Conferința a fost moderată de Gianluca Mech, comunicator științific al sănătății și stării de bine Dieta Tisanoreica. Nutriționistul a prezentat activitatea de aproape două decenii a Mech-Lab, un instrument prin intermediul căruia Gianluca Mech Spa finanțează cercetarea independentă la Universitatea din Padova și formarea la Centrul de Studiu Tisanoreica.

El a subliniat și publicațiile lansate, evidențiind în special punctele cheie și rezultatele studiului privind sindromul ovarelor polichistice. Lucrarea s-a născut cu scopul de a verifica efectele unei diete cetonice asupra femeilor supraponderale cu sindromul ovarelor polichistice.

„Femeile diagnosticate cu sindromul ovarelor polichistice au fost monitorizate de către oamenii de știință timp de 12 săptămâni, un interval în care au urmat o dietă ceto-mediteraneeană.

Astfel, oamenii de știință au putut colecta date referitoare la modificările în greutatea corporală, cum ar fi indicele de masă corporală, masa de grăsime, masa musculară, țesutul adipos visceral și alte elemente. Rezultatele studiului demonstrează că dieta fitocetogenică Tisanoreica poate reprezenta un aliat valoros în pierderea în greutate, chiar și pentru cei care suferă de acest sindrom”, a declarat Gianluca Mech.

Printre personalitățile VIP prezente s-au numărat actrița și prezentatoarea Maria Grazia Nazzari, Giacomo Vitali, actrițele Vanessa Marini, Annalisa Aglioti, Antonella Salvucci, Alina Person și Rossella Ambrosini, actorul Simone Gallo, Președintele Consorțiului de Servicii Italia net, Luisa Pagot, antreprenorul din domeniul frumuseții și protagonistul „Real Housewives Napoli” de la Real Time, Stella Giannicola, regizoarea Marcella Mitaritonna, cântăreții EmPì și Micaela, doctorița Carmen D’Elena, Maria Elena Curzio, influencerul Emmanuele Tardino, precum și Diana Baicu și Panos Kesoudis, distribuitorii produselor Gianluca Mech în România.

Advertisement

Deschiderea conferinței – onorată de prezența Monseniorului Filippo Colnago, Consilier al Nunciaturii Apostolice în Italia, și a Profesorului Andrea Arcangeli, Director al Sănătății și Igienă din Guvernul Statului Vatican, precum și Specialist în Anestezie și Reanimare – a fost marcată de participarea unor autorități și vorbitori eminenți din lumea academică și științifică, care și-au adus contribuția valoroasă: Profesorul Antonio Paoli, profesor universitar de Științe ale Exercițiului Fizic și Sport la Universitatea din Padova; Profesoara Violante Di Donato, Profesoară de Ginecologie și Obstetrică la Universitatea La Sapienza din Roma; Doctorul Maria Patrizia Patrizi, Chirurg și Specialist în Pediatrie, Director Medical al Bios Prevention; Antonio Affinita, Director General și co-fondator al Moige, Mișcarea Italiană a Părinților; Profesorul Massimo Ralli, cercetător în Otolaringologie la Universitatea La Sapienza din Roma; Profesorul Vincenzo Comodo, profesor de Sociologie și Bioetică la P.U.L. – PITVC „Claretianum” din Roma.

Pentru a face această ocazie și mai memorabilă, conferința a fost însoțită de un concert de muzică clasică, care a contribuit la crearea unei atmosfere unice și rafinate.