Connect with us

ADPM Coffee Break

Care este diferenta ideala de varsta intr-o relatie. O spun specialistii!

Care este diferenta ideala de varsta intr-o relatie? 2, 5, 10 ani? Sa fie neaparat barbatul mai in varsta decat partenera lui? Iata ce spun specialistii americani, dupa un studiu amanuntit.

Publicat

pe

monica-si-irinel-columbeanu

Care este diferenta ideala de varsta intr-o relatie? Este obligatoriu ca barbatul sa fie mai in varsta decat partenera lui? Cu cat? 2, 5, 10 ani? Sau este bine ca cei doi parteneri sa aiba aceeasi varsta?

Specialistii de la Universitatea Emory din Atlanta au realizat un studiu prin care si-au dorit sa afle care este diferenta ideala de varsta intre parteneri, care face ca relatia sa dureze cat mai mult.

andra-catalin-maruta-cuplu

La acest studiu au luat parte 3000 de persoane. Astfel, s-a ajuns la urmatoarele concluzii:

  • Cu cat este mai mare diferenta de varsta intre parteneri, cu atat de mare este riscul de a se desparti. Cei doi parteneri au scopuri si interese diferite, conform varstei lor, astfel ca ajung la un moment dat sa nu mai coincida, sa nu se mai potriveasca, in ciuda sentimentelor de dragoste puternice care i-au legat de la bun inceput.
  • Daca diferenta este de 5 ani, atunci cei doi au cu 18% mai multe sanse sa se desparta decat un cuplu cu parteneri de aceeasi varsta
  • Daca diferenta este de 10 ani, atunci sansele de despartire sunt de 39%
  • Daca diferenta este de 20 de ani, atunci sansele de despartire ajung la 95%

Diferenta ideala de varsta, conform studiului, este de 1 an, sansele de despartire fiind sub 3% in acest caz.

Desigur, acesta este un studiu bazat pe statistici. Exista, firesc, si exceptii, cupluri care rezista probei timpului chiar si avand varste diferite. Insa acestea sunt exceptii, o minoritate.