Connect with us

Evenimente

Din cauza temperaturilor anormal de ridicate, s-a anulat Cupa Mondială feminină de Sărituri cu Schiurile de la Râșnov

Etapa de Cupă Mondială de Sărituri cu Schiurile la feminin de la Râșnov, competiție care ar fi trebuit să se desfășoare în perioada 16-18 februarie 2024, s-a anulat din cauza condițiilor meteorologice neprielnice.

Publicat

pe

Din cauza temperaturilor anormal de ridicate, s-a anulat Cupa Mondială feminină de Sărituri cu Schiurile de la Râșnov

Temperaturile de până la 18 grade și vântul cald din ultimele zile, condiții meteo neobișnuite pentru această perioadă a anului, au dus la topirea zăpezii de pe trambulinele Complexului Olimpic pentru Sporturi de Iarnă din Valea Cărbunării, Râșnov.

În acest context, Federația Română de Schi-Biatlon, Federația Internațională de Schi (FIS) și Autoritățile locale din Râșnov au luat decizia de a anula această etapă de cupă mondială în cadrul unei conferințe desfășurate joi, 8 Februarie.

„Ne pare foarte rău că nu vom putea asista și în acest sezon la spectacolul sportiv pe care cele mai bune săritoare cu schiurile din lume l-ar fi oferit pe trambulina de la Râșnov. Condițiile meteorologice din ultimele zile ne-au adus în imposibilitatea de a găzdui această etapă de Cupă Mondială”, declară Puiu Gaspar, Secretarul General al Federației Române de Schi-Biatlon.

La Cupa Mondială feminină de Sărituri cu Schiurile de la Râșnov ar fi participat 65 de sportive din 17 țări, care urmau să concureze în 2 probe individuale feminine.

“Dezamăgirea este foarte mare, atât din partea noastră a organizatorilor cât și din partea sportivilor. Aveam confirmate la Râșnov cele mai bune săritoare din întreaga lume. Ca de fiecare dată, ne-am pregătit foarte bine și pentru această etapă de Cupă Mondială, care a devenit deja o tradiție nu doar pentru Râșnov ci și pentru întreaga țară. Anul trecut, la Cupa Mondială, am avut în total peste 10.000 de spectatori.

Sper ca în anii următori să nu mai avem primăvară în luna februarie și să putem continua să găzduim aceste competiții. Reamintesc că România organizează etape de Cupă Mondială încă din anul 2014, făcând astfel parte dintr-un circuit extrem de select al țărilor alese de Federația Internațională de Schi pentru a organiza etape de Cupă Mondială”, încheie Puiu Gaspar, Secretarul General al Federației Române de Schi-Biatlon.