Connect with us

Stiri externe

Documentarul de pe Netflix cu Cleopatra de culoare, desființat de public

Documentarul Regina Cleopatra de pe Netflix, miniseria de patru episoade în care rolul reginei egiptene este interpretat de o actriță de culoare, a fost desființat de public în mediul online. Iată în continuare detaliile.

Publicat

pe

Documentarul de pe Netflix cu Cleopatra de culoare, desființat de public

Documentarul Regina Cleopatra a avut premiera în urmă cu mai puțin de o săptămână pe Netflix. Este vorba despre o miniserie de patru episoade în care rolul principal e jucat de Jada Pinkett Smith, soția lui Will Smith.

„Ca ultim faraon al Egiptului, Cleopatra luptă să-și protejeze tronul, familia și moștenirea în acest documentar dramatic, cu reconstituiri și interviuri cu experți”, stă scris în descrierea serialului.

Pe site-urile de specialitate, documentarul înregistrează scoruri extrem de mici. Spre exemplu, pe Rotten Tomatoes, scorul e de doar 2% din peste 5 000 de recenzii. Pe IMDb, rating-ul este de 1 din aproape 60 000 de voturi.

Advertisement

Încă dinainte de momentul lansării, documentarul a stârnit critici foarte mari în mediul online. Motivul? Rolul Reginei Cleopatra, care avea origini macedonene, este interpretat de o actriță de culoare.

Chiar și guvernul egiptean s-a arătat deranjat de acest lucru. „Regina Cleopatra avea pielea albă și trăsături elenistice. Basoreliefurile şi statuile reprezentând-o pe Cleopatra sunt cea mai bună dovadă în acest sens”, se arată într-un comunicat oficial al ministerul pentru Antichităţi al Egiptului.

Practic, lumea privește acest documentar ca fiind neconform cu realitatea. Lucru total greșit, în condițiile în care un documentar reprezintă un „film sau scriere care prezintă fapte absolut autentice”.

Pe internet a apărut chiar și o petiție prin care oamenii cer blocarea documentarului pe motiv de falsificare istorică. În scurt timp, petiția a strâns aproape 100 000 de semnături.

Advertisement
Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *