Connect with us

Stiri externe

Donald Trump, primul preşedinte american judecat. Când se va preda!

Donald Trump a fost pus sub acuzare, devenind astfel primul președinte american judecat. Procurorii i-au cerut acestuia să se predea în cursul zilei de azi, însă avocații săi au respins cererea, spunând că este nevoie de mai mult timp pentru pregătirea Serviciilor Secrete.

Publicat

pe

Donald Trump, primul preşedinte american judecat. Când se va preda!

Un juriu a votat ieri punerea sub acuzare a fostului președinte american Donald Trump. Investigația a fost inițiată de procurorul Alvin Bragg și ar avea în centru plățile făcute de Trump în 2016 către Stormy Daniels, actriță de filme pentru adulți. Fostul președinte ar fi plătit-o pe actriță pentru favoruri sexuale, însă falsificând, pentru acest lucru, acte comerciale. În acea perioadă, Trump era doar candidat la președinția Statelor Unite.

Este pentru prima dată în istoria Statelor Unite când un actual sau fost președinte se confruntă cu acuzații penale. Fostul lider de stat a contestat încă de la începutul anchetei acuzațiile, punându-le pe seama unor motive de ordin politic.

„Aceasta este persecuție politică și interferență electorală la cel mai înalt nivel din istorie. Democrații au mințit, au înșelat și au furat în obsesia lor de a încerca să mă doboare. Ceea ce fac însă acum este de neconceput. Să acuzi o persoană complet nevinovată într-un act de interferență electorală flagrantă e strigător la cer”, spunea el într-o declarație.

Nu procurorul de caz, Alvin Bragg, l-a acuzat însă pe Trump. El doar a prezentat dovezile în fața juriului care, ulterior, a stabilit că există un motiv rezonabil pentru ca fostul președinte să fie pus sub acuzare și să fie judecat.

Advertisement

Trump ar fi fost invitat să depună mărturie în fața marelui juriu la începutul acestei luni, dar fostul președinte a refuzat să facă acest lucru.

Fostul președinte american se confruntă acum cu peste 30 de capete de acuzare, potrivit unor surse citate de presa internațională. Procurorii i-au cerut acestuia să se predea în cursul zilei de azi, însă avocații săi au respins cererea, spunând că este nevoie de mai mult timp pentru pregătirea Serviciilor Secrete. Trump este așteptat să se predea marți, pe data de 5 aprilie.

Fostul vicepreședinte Mike Pence a spus că această decizie este „un mare deserviciu pentru țară”.

„Cred că această vânătoare de vrăjitoare se va întoarce masiv împotriva lui Joe Biden. Poporul american îşi dă seama exact ce fac aici democraţii din stânga radicală”, a mai spus și fostul președinte.

Cine este actrița pentru care Donald Trump este anchetat pentru relații intime

Advertisement
Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *