Connect with us

ADPM Beauty

Dr. Oana Spanu: cat de des trebuie sa schimbam prosoapele de baie si fetele de perna

Dr. Oana Spanu, unul din cei mai buni medici dermatologi din Romania, ne informeaza despre cat de des este bine sa schimbam prosoapele de baie sau fetele de perna pentru ca pielea noastra sa nu aiba de suferit.

Publicat

pe

oana-spanu-prosop-baie-fete-perna

Dr. Oana Spanu: cat de des trebuie sa schimbam prosoapele de baie si fetele de perna

Dr. Oana Spanu, unul din cei mai buni medici dermatologi din Romania, (www.oanaspanu.ro), mentioneaza ca este bine sa fim foarte atenti la igiena prosoapelor de baie si a fetelor de perna pe care dormim, intrucat acestea, nespalate frecvent, pot depozita multi microbi care ne pot afecta grav piele.

„Prosopul se schimba la 2-3 zile, deoarece acumuleaza reziduuri de pe piele si bacterii. Exista riscul de a transmite bacterii, ciuperci, de a agrava acneea sau eczema, infectii fungice la nivelul pielii.

Lenjeria de pat se va schimba la 5-7 zile maxim, de fiecare data la schimbare se va scutura/aspira salteaua si zona de pardoseala de sub saltea pentru a indeparta praful si acarienii. Fata de perna se schimba, de asemenea, la 5-7 zile”, a declarat Oana Spanu pentru ziare.com.

Oana-Spanu-Valentina-Pelinel

Valentina Pelinel are parul mai des si mai sanatos dupa ce dr. Oana Spanu i-a aplicat tratamentul PRP

Gel de dus sau sapun de baie?

Advertisement

Mai mult, medicul dermatolog ne recomanda sa fim atenti cu ce anume ne spalam pielea la dus, intrucat multe produse din comert ne pot provoca dermatie si alte complicatii.

Oana-Spanu-12

Dr. Oana Spanu are propria clinica pe Soseaua Nordului nr.60, Bucuresti

„Sapunurile, in special cele solide, folosite zilnic pe toata suprafata corpului, pot fi prea puternice si vor sensibiliza pielea, in sensul ca vor indeparta toate lipidele naturale, secretate de piele, cu rol protector. Astfel pielea noastra va pierde mai usor apa si va fi mai vulnerabila la factorii agresivi din mediul inconjurator, se va irita mai usor in contact cu imbracamintea.

Dr. Oana Spanu: Cearcanele, o mare bataie de cap! Cum scapam de ele?

Persoanele cu piele uscata (xeroza), adultii si copiii cu dermatita atopica trebuie sa spele pielea maxim o data pe zi, de preferat cu gel/ulei hipoalergenic pentru a o proteja, de asemenea se recomanda spalarea numai cu apa calduta”, a adaugat specialistul.

Advertisement