Connect with us

Evenimente

Ducesa Sarah Ferguson, vizită surprinzătoare în România. Ce a făcut aici!

Ducesa Sarah Ferguson a făcut recent o vizită surpriză în România. În ciuda faptului că se confruntă cu probleme de sănătate, ea continuă să își desfășoare activitatea profesională și să se implice în cauze sociale. Iată ce a făcut la București.

Publicat

pe

Ducesa Sarah Ferguson, vizită surprinzătoare în România. Ce a făcut aici!

Sarah Ferguson, Ducesă de York, a petrecut recent două zile în România. Scopul acestei vizite a fost de a-și arăta sprijinul și compasiunea față de copiii orfani din Ucraina care locuiesc într-un centru al organizației caritabile Tikva din București. Centrul adăpostește orfanii evrei din Ucraina și din regiunile învecinate din fosta Uniune Sovietică.

Ducesa s-a întâlnit cu refugiații ucraineni, iar momentele pline de emoți au fost documentate de publicația HELLO Magazine.

„Nimeni dintre noi nu poate ști cum este să îți lași viața în urmă. Să pleci cu câteva lucruri într-o pungă de plastic și să începi o nouă viață ca refugiat. Să depinzi exclusiv de sprijinul celorlalți. Am venit la granița cu Ucraina de trei ori anul trecut prin organizația mea de caritate Sarah’s Trust, și am ajutat cum am putut. Sunt în mod constant uimită de curajul, dragostea și determinarea pe care le întâlnesc în rândul comunităților de refugiați”, a declarat ea.

Pe tot parcursul vizitei, Ducesa a purtat o brățară inscripționată cu numele fiicelor sale, prințesele Beatrice și Eugenie. Ea a declarat că le-a insuflat acestora sentimentul de empatie și compasiune încă de la o vârstă fragedă.

Sarah Ferguson suferă de cancer de piele. Ducesa de York a fost diagnosticată cu melanom malign anul acesta, după îndepărtarea unei alunițe suspecte. În prezent, fosta soție a Ducelui De York se luptă și cu tratamentul pentru cancer de sân.