Connect with us

Stiri externe

Ea are șanse să o înlocuiască pe Angela Merkel

Annalena Baerbock este femeia cu mari șanse să o înlocuiască pe Angela Merkle în postul de cancelar al Germaniei. Ea a fost desemnată de Partidul Verzilor drept propunere pentru postul pe care Angela Merkel îl ocupă deja de 16 ani.

Publicat

pe

Ea are șanse să o înlocuiască pe Angela Merkel

După 16 ani, Angela Merkel ar putea fi înlocuită din funcția de cancelar al Germaniei. Pentru prima oară în 40 de ani, Partidul Verde a desemnat un candidat pentru această funcție. Este vorba despre Annalena Baerbock. Presa internațională speculează că ea ar putea fi, de altfel, și singura femeie din cursa electorală. Decizia va fi luată în toamna acestui an, după alegerile parlamentare din Germania.

Conservatorii sunt în derivă după epoca Angela Merkel, anunță hotnews.ro. Divizați de dispute interne legate de propriul candidat. Astfel, Paridul Verzilor are șanse mari să devină pion principal în următoarea coaliție de guvernare.

Annalena Baerbock s-a născut în anul 1980, iar părinții ei obișnuiau să o ia la demonstrații împotriva luptei pentru înarmarea nucleară. Potrivit sondajelor de opinie, Partidul Verzilor ar urma să obțină 22% din voturi. Asta îi plasează pe locul 2 după partidul condus până recent de Angela Merkel.

Cum arata Prima Doamna a Frantei in costum de baie