Connect with us

Stiri externe

Ea va fi Noua Doamnă a Americii? Cine este Jill, soția lui Joe Biden!

Dr. Jill Biden, potențiala viitoare Primă Doamnă a Statelor Junite, este o femeie puternică cu o poveste absolute impresuonantă. E pasionată de domeniul educației, bună prietenă cu Michelle Obama și un pion important în echipa de campanie a Democraților.

Publicat

pe

Ea va fi Noua Doamnă a Americii? Cine este Jill, soția lui Joe Biden!

A mai rămas puțin până vom afla dacă Joe Biden îi va lua locul lui Donald Trump la Casa Albă pentru următorul mandat de Președinte. Cine este însă Dr. Jill Biden, posibil noua Primă Doamnă a Americii? Este de 43 de ani soția lui Joe Biden. O profesoară din New Jersey care l-a ajutat să se vindece după tragica moarte a primei sale soții și a fiicei lor în vârstă de doar 1 an (1972).

A fost model

Înainte de a deveni profesoară de engleză, a cochetat cu lumea modei. A urmat studii în acest domeniu până când s-a înscris la Facultatea de Litere. A avut chiar și câteva job-uri de modeling în tinerețe. Și se pare că atunci a remarcat-o Joe Biden, într-o reclamă pe un autobuz.

A mai fost căsătorită în trecut

A urmat cursurile Universității Delaware alături de primul ei soț, Bill Stevenson. Relația lor s-a răcit și au hotărât să se despartă după 4 ani de mariaj.

Și-a cunoscut actualul soț la o întâlnire pe nevăzute

După eșecul primei căsnicii, fratele ei i-a aranjat o întâlnire pe nevăzute cu Joe Biden. Acesta din urmă era senator la acea vreme. Văduv cu doi copii, își pierduse soția și fiica în vârstă de 1 an într-un tragic accident de mașină. După cum Jill însăși a povestit, și-au dat seama pe loc că se potrivesc. A fost pe atunci impresionată de maturitatea actualului ei soț. Dar și de faptul că la finalul primei întâlniri, acesta a ales o strângere de mână în locul clasicului sărut. În ciuda acestor lucruri, Jill a acceptat abia după 5 încercări cererea în căsătorie a lui Joe Biden. S-au căsătorit în 1977, iar 4 ani mai târziu a venit pe lume fiica lor, Ashley.

A fost profesoară mare parte a vieții sale

Jill Biden a lucrat în mai multe școli din Delaware, învățându-i pe elevi să citească. De asemenea, a lucrat într-un spital de psihiatrie. Acolo, i-a învățat să citească pe adolecsenții cu dizabilități emoționale. Din 2009, este profesor de engleză la North Virginia Community College. Și-a păstrat această slujbă și în perioada în care soțul ei a fost Vice-Președinte, devenind prima a Doua Doamnă a Americii cu un job propriu. A declarat că va continua să lucreze chiar și dacă soțul său va deveni Președintele SUA.

A scris o carte

Fiul ei și al lui Joe Biden, Beau, a servit în Iraq. Astfel că armata reprezintă un subiect aproape de sufletul lor. Jill a scris o carte pentru copii inspirată de modul în care s-a văzut armata prin ochii nepoatei sale, Natalie (fiica lui Beau).

Este pasionată de cercetările pentru vindecarea cancerului

S-a implicat în foarte multe proiecte și campanii ce au la bază cercetarea și importanța conștientizării atunci când vine vorba despre cancer. Asta după ce fiul eu vitreg, Beau, a murit de cancer în anul 2015. Iar 4 dintre cele mai bune prietene ale sale au fost diagnosticate cu cancer la san pe parcursul unui singur an.

Are o bogată experiență de campanie

Este a treia oară când Joe Biden candidează la președenție. Prima sa campanie s-a încheiat cu scandal în 1988, atunci când Joe a plagiat o mare parte a discursului său de la liderul Partidului Muncii din UK, Neil Kinnock. A candidat apoi din nou în 2008 împotriva lui Barack Obama. Acesta din urmă a câștigat alegerile, dar l-a ales pe Biden în rolul de Vice-Președinte. De fiecare dată, Jill i-a fost alături soțului ei la fiecare pas al campaniilor.