ADPM Coffee Break
Egg Suzette, preferatul Prințesei Diana. Cum se poate face acasă!
Egg Suzette era preparatul favorit al Prințesei Diana. O rețetă nu foarte simplă, dar nici complicată. Un preparat sofisticat menit să răsfețe papilele gustative până și în cazul celor mai pretențioși. Iată cum se poate face acasă!
Egg Suzette, preferatul Prințesei Diana. Cum se poate face acasă!
Este de notorietate faptul că Prințesa Diana s-a confruntat de-a lungul anilor cu tulburări de alimentație. După despărțirea de Prințul Charles în 1992, a hotărât să adopte un stil de viață sănătos. Îl avea întotdeauna alături pe Chef Darren McGrady, care îi servea preparatele favorite.
Una dintre mâncărurile ei favorite era Egg Suzette pe pat de spanac. Darren McGrady a fost bucătar la Palat vreme de 10 ani, însă în ultimii 4 ani de viață a fost bucătarul personal al Prințesei Diana.
Pe canalul său de YouTube, Chef Darren McGrady a dezvăluit rețeta de Egg Suzette. Exact așa cum o pregătea cândva pentru Lady Di.
Egg Suzette, rețeta preferată de Prințesa Diana
INGREDIENTE (2 porții)
Pentru cartoful copt
2 cartofi mari
2 linguri de unt
1 gălbenuș de ou
Sare și piper după gust
Pentru umplutură
2 căni de frunze de spanac
1 linguriță ulei de măsline
Nucșoară
Pentru ouă
2 ouă mari
1 linguriță de oțet alb
1 linguriță de sare
Pentru sos
4 linguri de unt
2 gălbenușuri de ou
un sfert de linguriță de suc de lămâie
1 linguriță de tarhon proaspăt tocat
MOD DE PREPARARE
Pasul 1
Coace cartofii la 200 de grade timp de o oră. Scoate-i din cuptor și taie-le ca un capac. Apoi golește-i și pune resturile într-un bol mare.
Pasul 2
Zdrobește cartofii, adaugă unt, gălbenuș de ou și asezonează după gust cu sare și piper. Bagă din nou la cuptor până când totul capătă o crustă aurie.
Pasul 3
Prepară sosul topind untul într-un bol micuț. În alt bol de dimensiuni mici, pune gălbenușurile și gătește-le la bain-marie. Amestecă untul topit cu ouăle, adaugă sucul de lămâie.
Pasul 4
Trage spanacul la tigaie în ulei de măsline, adaugă nucșoara, sare, piper și umple cei doi cartofi.
Pasul 5
Adaugă oțet și sare în apa care fierbe și poșează două ouă. Adaugă-le peste spanac. Pune desaupra sos și tarhon proaspăt pentru decor.