Connect with us

ADPM Coffee Break

Ei dețin recordurile la Premiile Oscar

V-ați întrebat vreodată care sunt personalitățile din lumea filmului care dețin recordurile la Premiile Oscar? Cine sunt aceia care, de-a lungul anilor, au câștigat cele mai multe statuete de aur? Iată în continuare răspunsul!

Publicat

pe

Ei dețin recordurile la Premiile Oscar

Au mai rămas doar câteva zile până la ceremonia de decernare a Premiilor Oscar 2021. Este de la sine înțeles faptul că este visul oricărui actor să câștige cel puțin un Oscar. Unii au reușit ca, de-a lungul carierei, să câștige numeroase astfel de stauete de aur.

V-ați întrebat vreodată cine este persoana care deține recordul la Oscaruri? Poate vă vin în minte nume precum Tom Hanks, Julia Roberts sau Meryl Streep. Ei bine, răspunsul este altul. Walt Disney a câștigat 26 de Premii Oscar și a avut 59 de nominalizări.

Cât despre filmele cu cele mai multe Oscauri, Titanic, Ben-Hur și The Lord of the Rings: The Return of the King au fost cele mai premiate de-a lungul timpului. Fiecare dintre aceste producții a câștigat câte 11 premii Oscar.

Advertisement

La categoria actrițe, Katherine Hepburn deține recordul. 4 Oscaruri și 12 nominalizări la categoria cea mai bună actriță. A câștigat pentru rolurile sale din filmele Morning Glory, Guess Who’s Coming to Dinner, The Lion in Winter și On Golden Pond.

Regizorul John Ford are cele mai multe Oscaruri, 5 la număr. Este cunoscut pentru producții precum The Grapes of Wrath sau The Informer.

Nici Meryl Streep nu stă prea rău. A fost nominalizată de 21 de ori și a luat acasă 3 statuete de aur.

Cât despre actori, Jack Nicholson și Daniel Day-Lewis sunt cei mai premiați. Fiecare a câștigat Oscarul de 3 ori. Jack Nicholson din 12 nominalizări, iar Daniel Day-Lewis din 6.

Advertisement

Colectiv nu are șanse la Oscar? Ce film de pe Netflix e favorit!

Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *