Connect with us

Stiri Interne

Ei sunt cei mai buni artisti in opinia compozitorilor si muzicologilor din Romania

Artisti din vechea si noua generatie au fost premiati la gala revistei Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania. Iata cine s-a numarat printre premiati, in cadrul evenimentului prezentat de Octavian Ursulescu.

Publicat

pe

Ei sunt cei mai buni artisti in opinia compozitorilor si muzicologilor din Romania

Revista Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania a organizat zilele trecute gala anuala prin care premiaza personalitatile marcante din industria muzicii din Romania. Pentru ca sunt luate in considerare categorii foarte diverse, de la artisti in voga, dirijori, scriitori pe teme muzicale, directori ai festivalurilor muzicale, oameni de radio, cronicari muzicali si compozitori, pe lista castigatorilor din acest an s-au regasit nume ale generatiei noi de artisti dar si nume care au scris istorie in ultimele decenii in muzica romaneasca.

Cati bani primesc artistii anul acesta din difuzarile radio-TV

Iata cine sunt cei care au primit trofeele in cadrul galei organizata in aula Palatului Cantacuzino, muzeul George Enescu.

  • ”Personalitate interpretativa”: Gabriel Bebeselea, dirijor – pentru promovarea repertoriului romanesc prin inregistrari Radio/CD si concerte publice;
  • ”Eveniment cultural”: Alexandru Badea – Festivalul Oradea Music Open  – pentru integrarea muzicii si a celorlalte arte intr-un concept pluridisciplinar inovator;
  • ”Premiul pentru muzicologie”: Octavian Lazar Cosma, pentru seria de volume dedicate istoriei Operei din Bucuresti;
  • ”Premiul pentru Perseverenta in cultivarea traditiilor romanesti”  – Alina Mavrodin, directoare artistica a Festivalului International ”Crizantema de aur” de la Targoviste;
  • ”O viata dedicata cantecului” – Marina Voica, la 80 de ani de viata si 60 de cariera muzicala exemplara. Peste 500 de melodii inregistrate, trofee in tara si peste hotare, colaborari cu toti marii nostri compozitori de muzica usoara.
  • ”Premiul muzicii de Jazz” – Sebastian Burneci, trompetist
  • ”Vedeta anului” – Andra (Maruta) – Indragita solista a avut un an remarcabil, cu un spectacol exceptional, care a facut de cateva ori neincapatoare Sala Palatului.
  • ”Premiul muzicii rock” – formatia ”Vita de vie” – condusa de Adrian Despot, membru al UCMR, absolvent al UNMB. Formatie moderna, interesanta, originala.

#DragosteaRamane ❤

A post shared by Andra (@andra) on

Advertisement
Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *