Connect with us

Stiri Interne

Ela Craciun a incheiat dieta Oshawa. Iata prin ce chin a trecut si cum se simte!

Ela Crăciun a ținut în ultimele 10 zile dieta Oshawa, alături de mai multe persoane din comunitatea ei online, consumând numai patru cereale, sub diverse forme de preparare. Vedeta, cunoscută în blogosferă și ca Super Mom, mărturisește că a avut parte de o perioadă dificilă, cu multe tentații și momente în care a vrut să renunțe la acest regim alimentar.

Publicat

pe

Ela Craciun a incheiat dieta Oshawa

„Nu aș fi crezut că poate fi atât de greu să ajung până în ziua a șaptea, dar nu mi-aș fi imaginat că este aproape imposibil să duci această dietă până în ziua a zecea fără să te tăvălești de foame, de poftă de dulce și să reziști tentațiilor care nu se mai terminau.

Am descoperit că poți să te saturi cu atât de puțină mâncare. Și nu pentru că poftele dispar, ci ajungi să crezi că cerealele au un gust foarte bun.

Primele trei zile au fost decent de ținut pentru fiecare dintre noi. Orez fiert în apă cu garnitură de grâu copt în sare a fost de multe ori principalul meu fel de mâncare. Deși pare o combinație prea simplă și sărăcăcioasă, vă spun că este foarte gustos dacă o compari cu alte cereale fierte… Am descoperit că grâul copt, după ce este spălat și pus într-o tigaie cu sare, poate fi delicios.

Vineri, în cea de a cincea zi, eu scăpasem de vreo două kilograme. Moralul era la limita admisă.

Advertisement

Am băut multă apă, poate și 3 litri pe zi, dar pe cât am crescut cantitatea de lichid, pe atât am scăzut cantitatea de mâncare solidă.

Deși kilogramele nu s-au lăsat topite așa cum ne așteptam noi, alte semne își făceau apariția pe trupul și în organismul nostru:

  • mâini și picioare umflate
  • gust amar în gură
  • stare de leșin
  • pofta de dulce ne stăpânea din ce în ce mai vizibil

Eu, de vineri am plecat la Sinaia, la Belvedere. Am dat testul de ambiție și voință pentru că toți cei din grup au mâncat orice au dorit, de la aperitive, feluri principale, supe, ciorbițe, carne și pește, îmi plouă în gură și acum când mă gândesc la fructele acelea de mare. De prăjituri nu mai spun nimic. Când toți se desfătau pe lângă mine, eu am mâncat cuminte orez fiert, iar la desert rondele din grâu expandat. Aproape că nu mă recunosc, dar mai că îmi vine să mă pup cât de ambițioasă m-am dovedit.

Dar duminică.… mi-e și rușine să vă mai povestesc. A fost pentru mine o zi extrem de grea. Mă simțeam foarte rău, slăbită, fără puteri, cu dureri mari de cap. Aceste stări le simțisem încă de vineri, apoi sâmbătă mai intense, dar în cea de a șaptea zi, am simțit că mor. Așa că am cedat. Țin să spun că o contribuție au avut-o și cei de lângă mine, iar soțul meu mi-a tot spun că sunt frumoasă așa cum sunt, că el mă iubește oricum și vrea să mă vadă fericită nicidecum mai slabă cu X kile, dar cu dureri de cap și palidă la față… A nu se înțelege că dau vina pe el.

Acestea fiind zise, m-am pus la masă și am mâncat puțin. Puțin din aia, puțin din cealaltă și evident că NU am putut trece pe lângă platoul cu prăjituri. Vedeam mini amandinele cum îmi fac cu ochiul.

Conștiința mă mustra și le-am spun și celorlați că eu am cedat ispitei.

Advertisement

Mi-a venit ideea de a o întreba pe Dr. Ruxandra Pleșea, medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice ce e de făcut. Ea a zis să țin mai departe ca și când nu s-ar fi întâmplat nimic. Am introdus-o în grup și au început să curgă întrebările. La fel și răspunsurile medicului.

„După prima săptămână apar rezultatele de la detoxifiere. Pentru ca să vă fie bine trebuie să luați cărbune activ. Acesta acționează ca un burete care absoarbe substanțele toxice din organism și ajută la eliminarea lor pe cale naturală. Este un absorbant foarte bun pentru gazele toxice. Pentru a scăpa de dureri și alte stări de rău, luați apă multă și cărbune, 6 pastile pe zi. Această cură mobilizează foarte bine toxinele din depozite care se elimină prin piele, colon. De aceea trebuie să ajutăm eliminarea”, a declarat dumneaei.

Medicul nutriționist ne-a dat dezlegare să bem ceaiuri diuretice, de busuioc, de mușețel, ceai hepatic. Practic, Ruxandra ne-a reamintit ceva ce noi am omis din prima clipă când am hotărât să ținem dieta Oshawa: NU are ca scop principal slăbirea rapidă, ci detoxifierea organismului. Prin eliminarea toxinelor din corp, pielea devine mai fermă, tenul este mai strălucitor și mai curat, celulita și vergeturile dispar, iar kilogramele care dispar sunt un efect secundar.

La câteva ore după ce le spusesem prietenilor că am cedat și după sfaturile primite de la medic, am revenit pe grup și le-am spus că eu vreau să țin și cele trei zile care mai rămăseseră.

După ce am terminat cura de detoxifiere sunt mai fericită ca niciodată. Mi-am dovedit că pot orice îmi propun, mă simt mult mai energică chiar dacă nu mai beau cafea, dorm mai bine, tenul meu parcă radiază, nu mai am poftă de dulciuri așa cum aveam înainte și cel mai important, sunt mai ușoară. Deși cântarul arată numai două kilograme în minus, eu mă simt mult mai ușoară”, a scris Ela Crăciun pe blogul ei, www.elacraciun.ro

Advertisement

Vedeta mărturisește că va continua să consume alimentele specifice dietei Oshawa măcar o zi pe săptămână, vinerea.

Ela Crăciun este vedetă TV și blogger cunoscut, site-ul său, www.elacraciun.ro, fiind unul din cele mai citite din România, cu peste 1 milion de cititori la activ.