Connect with us

Stiri Interne

Ela Crăciun, îngrijorată de redeschiderea școlilor în pandemie. “E o adevărată traumă!”

Ela Crăciun se declară îngrijorată de modul în care se va derula noul an școlar în timpul pandemiei de Coronavirus. Vedeta TV mărturisește că regulile pe care trebuie să le respecte îi pot ține departe de virus, dar le provoacă și efecte secundare, de ordin emoțional.

Publicat

pe

Ela Crăciun, îngrijorată de redeschiderea școlilor în pandemie. “E o adevărată traumă!”

Ela Crăciun este îngrijorată de redeschiderea școlilor în pandemie. Fiica ei, Alesia, este în clasa a doua. Fiul ei, Alex, în a opta și se pregătește pentru admiterea la liceu. chiar dacă își doresc să se revadă cu colegii, vor putea suferi emoțional și mai mult atât timp cât nu vor putea interacționa ca înainte.

Faptul că cei mici vor sta multe ore pe zi cu masca la nas și gură, că nu se pot juca cu colegii, că vor sta în bănci înconjurate de pereți de plexiglas, o întristează pe vedetă.

Ce spune Ela Crăciun despre redeschiderea școlilor

“Șase luni au stat copiii mei acasă, făcând școala online. Nu a fost deloc ușor. Au nevoie să socializeze, să se joace cu prietenii lor. E o adevărată traumă. Fiica mea Alesia a spus la un moment dat că, dacă virusul acesta ar fi un om, l-ar omorî. E foarte dramatic ca un copil să spună așa ceva. Înseamnă că răbdarea lor a ajuns la limită.

Ela Crăciun este nașa de botez a nouă copii. Cum a fost la petrecerea de ieri!

Copiii simt presiunea aceasta mai mult decât am crede. Am văzut la știri că în multe școli băncile vor fi despărțite de pereți din plexiglas. Mi s-a părut că e ca și cum copiii vor sta ca în niște cutiuțe. Chiar dacă se bucură că își vor revedea colegii, în noul an nu va fi deloc ușor. Alesia, de exemplu, are ore de la 8 jumătate la 4 după-amiaza.

Câți copii vor purta măștile corect? Cum se vor simți atât timp la școală? Cât li se va oxigena creierul cu masca la gură și la nas? Ce vor simți văzându-se strânși între geamuri, fără să se mai joace sau să se îmbrățișeze cu colegii în pauze? Un copil de 8-9 ani nu conștientizează atât de bine situația încât să o accepte. El doar știe că li s-au îngrădit anumite acțiuni cu care era obișnuit. E un consum emoțional foarte mare pentru ei, care îi va remodela interior”, declară Ela Crăciun.

Școala offline vs online

Vedeta mărturisește că se simte, ca orice părinte, indecisă. Nu știe dacă este mai bine ca cei mici să revină la școală ori să rămână acasă și să învețe online.

“Pe noi cei de la școală nu ne-au întrebat încă ce ne dorim. Dacă preferăm să trimitem copiii la școală sau să stea acasă și să învețe de la distanță. Probabil consideră că măsurile de acolo sunt suficiente. Însa tu, ca părinte, poți decide? Să îl țin acasă, când e oricum sătul după 6 luni de stat în casă? Are nevoie de socializare, clar! Să facă online e destul de greu. Eu sunt împotrivă pentru că am observat că nu se pot concentra. Ori aleg să îi duc la școală și îmi asum anumite riscuri?

De exemplu, noi stăm cu mama, care nu mai e o persoană tânără și care este în grupa de risc. E foarte greu, cum o dai nu e bine, așa că e indicat să ne asumăm riscul mai mic. Dar care este acela? Tocmai de aceea am decis să fac un live luni, pe pagina mea de Facebook, și să vorbesc cu trei specialiști care să explice cum va fi cu adevărat situația din 14 septembrie încolo: un director de școală, un psiholog și un epidemiolog. Va fi o discuție foarte interesantă și utilă, o discuție pe care publicul meu a cerut-o de nenumărate ori!”, adaugă Ela Crăciun.

Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *