Connect with us

ADPM Cool

FOTO! Povestea impresionanta a celor doi frati care au ramas impreuna pana ce moartea i-a despartit!

Elin Hoyland, fotograf de origine norvegiana, a realizat o serie impresionanta de fotografii alb-negru ce au in centru doi frati care si-au dedicat in totalitate vietile unul altuia. Harald si Mathias Ramen, aflati in ultimii ani ai vietii, nu s-au casatorit niciodata si au trait o viata linistita impreuna, in ferma in care au crescut, bucurandu-se de mediul inconjurator si refuzand orice activitati nesanatoase, cum ar fi privitul la televizor.

Publicat

pe

frati-in-varsta-singuratate3

De indata ce Elin Hoyland, fotograf de origine norvegiana, a auzit despre cei doi frati in varsta care locuiesc impreuna intr-un catun micut din zona rurala a Norvegiei, a stiut ca este o poveste pe care isi doreste sa o surprinda in imagini. A descoperit, insa, la fata locului, o poveste mult mai impresionanta si mai emotionanta decat ar fi crezut – cea a frumoasei prietenii dintre acesti doi frati care au ales sa-si petreaca impreuna ultimii ani din viata.

frati-in-varsta-singuratate frati-in-varsta-singuratate1

Harald (75 de ani) si Mathias (80 de ani) Ramen nu s-au casatorit niciodata si si-au trait impreuna viata in aceeasi ferma micuta in care au crescut. Dupa ce si-au pierdut parintii si celelalte rude, au ramas singuri sa-si poarte unul altuia de grija.

frati-in-varsta-singuratate2 frati-in-varsta-singuratate4

Au avut o viata simpla, calma si linistita. Principalele lor ativitati au fost mereu taierea lemnelor pentru foc, hranirea pasarilor din gospodarie, iar cea mai mare bucurie le-a fost faptul ca se aveau unul pe celalalt si ca traiau intr-un mediu atat de linistitor.

frati-in-varsta-singuratate5 frati-in-varsta-singuratate6

Prin anii ’60, Harald si Mathias au inchiriat un televizor, vreme de o luna, pe care l-au returnat mai apoi, dandu-si seama ca acesta reprezenta o activitate nesanatoasa care nu facea altceva decat sa le ocupe o prea mare parte din timp.

frati-in-varsta-singuratate7 frati-in-varsta-singuratate8

Seria de fotografii alb-negru realizate de Elin Hoyland descrie dragostea adevarata si apropierea dintre frati, reusind cu brio sa evoce teme fundamentale ale vietii, cum ar fi cautarea noastra nesfarsita de apropiere si inevitabila singuratate in fata mortii.

Advertisement

frati-in-varsta-singuratate9 frati-in-varsta-singuratate10 frati-in-varsta-singuratate11