Connect with us

Evenimente

Celebra pianista Elizabeth Sombart sustine vineri un concert caritabil la Bucuresti

Considerata de multi drept una dintre cele mai mari pianiste ale lumii, Elizabeth Sombart soseste vineri la Bucuresti pentru un concert pe care il va sustine la Palatul Cantacuzino de pe Calea Victoriei, in fata unei audiente selecte. Concertul este unul caritabil si este organizat in beneficiul Fundatiei Resonnance, care are o reprezentanta si in Romania inca din anul 2013. Concertul este organizat de Mariana Vatamanu, International Talent Agent.

Publicat

pe

elizabeth-sombart-2

Elizabeth Sombart este o pianista de origine franceza, nascuta la Strasbourg. A inceput sa studieze pianul la varsta de 7 ani. A urmat cursurile Conservatorului din Strasbourg, iar primul concert l-a avut la frageda varsta de doar 11 ani. Dupa ce a castigat primul premiu in cadrul National Piano and Chamber Music Awards, a parasit Franta pentru a-si continua studiile in Buenos Aires, iar mai tarziu in Londra si Viena.

Printre cei care au avut o importanta contributie in educatia ei muzicala se numara si legendarul Sergiu Celibidache. Astazi, Elizabeth Sombart este una dintre cele mai appreciate pianiste la nivel international. Si nu este doar o pianista de valoare, ci si un om frumos, cu suflet mare. In anul 1998, a infiintat Fundatia Resonnance, cu sedii in mai multe tari, prin intermediul careia ii ajuta pe copiii fara posibilitati materiale sa descopere gratuit tainele muzicii.

elizabeth-sombart-4

Din 2013, Fundatia Resonnance are o reprezentanta si in Romania si doreste inducerea unui nou tip de comportament prin constientizarea misiunii artistilor de a transmite universalitatea mesajului muzical „oferind gratuit muzica clasicain locurile unde ea nu ajunge” (spitale, orfelinate, case de batrani, inchisori),promovand dialogul umanitar intr-o relatie de la inima la inima. Concertele Resonnance sunt mai mult decat o performanta artistica, sunt ocazii de a asculta muzica impreuna si de a lega o relatie profunda intre artist, publicul prezent si unitatea lucrarii muzicale.

Elisabeth Sombart va sosi in Romania in cursul zilei de vineri si va sustine un concert exclusivist la Palatul Cantacuzino de pe Calea Victoriei, de la ora 19:00. Concertul din Romania isi propune sa stranga fonduri in beneficiul reprezentantei locale a Fundatiei Resonnance.

Elizabeth va canta alaturi de Cvartetul Regal, care a luat naștere în anul 2010 la inițiativa liderilor Orchestrei Camerata Regală.Cei 4 instrumentiști care compun acest cvartet și-au propus să descopere și să-și însușească toate secretele muzicii de camera, pe care să le aplice atât în cvartet, cât și într-un ansamblu orchestral cameral. În cei cinci ani de activitate, Cvartetul Regal s-a perfecționat continuu, lucrând cu toți artiștii care au colaborat cu Camerata Regală, atât instrumentiști, cât și dirijori, căutând soluții pentru realizarea unui act artistic desăvârșit.

Advertisement

Organizatoarea concertului de la Bucuresti este celebrul Talent Agent international, Mariana Vatamanu.