Connect with us

Stiri Interne

Emmanuel Macron a ajuns în România. Unde trebuia să fie cazat!

Emmanuel Macron a ajuns ieri în România. Președintele francez se află într-o vizită oficială în țara noastră, aici unde s-a întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă, cu Vasile Dîncu, ministrul Apărării, dar și cu Președintele Klaus Iohannis. Iată unde trebuia să fie cazat!

Publicat

pe

Emmanuel Macron a ajuns în România. Unde trebuia să fie cazat!

Emmanuel Macron a ajuns ieri în România, la baza militară Mihail Kogălniceanu din Constanța. Aeronava prezidențială a ajuns cu peste jumătate de oră întârziere în țara noastră. Președintele francez a fost întâmpinat, la aterizare, de premierul Nicolae Ciucă și Vasile Dîncu, ministrul Apărării.

Abia astăzi s-a întâlnit Emmanuel Macron și cu omologul său, președintele Klaus Iohannis. Asta deoarece ieri Iohannis se afla la Haga, acolo unde au avut loc discuții despre organizarea Summit-ului NATO de la Madrid.

Președintele Franței le-a făcut o vizită militarilor de la Baza Aeriană 57 Mihail Kogălniceanu și chiar a luat masa cu aceștia.

Conform Ziua de Constanța, Macron ar fi trebuit să fie cazat în Mamaia, la hotelul Del Mar. S-a hotărât însă, în ultimul moment, din rațiuni de securitate, ca el să rămână la baza militară.

Advertisement

„În această seară voi fi în România, pentru a-i susține pe soldații noștri. Este angajamentul pe care l-am luat. Franța este prezentă acolo de mai multe luni. Mobilizată în cadrul NATO, pentru a proteja frontiera noastră comună, în estul Uniunii Europene și pentru a evita o extindere a războiului aflat acum în desfășurare în Ucraina. Este un moment istoric, trăim vremuri istorice. Haos geopolitic, având pentru prima oară un război de o asemenea amploare pe continentul nostru, implicând o putere nucleară. Haos economic, prin perturbarea economiei mondiale și pericolul unei crize alimentare în sudul și estul Mediteranei”, a declarat Emmanuel Macron.

Astăzi, Macron are programată o întâlnire oficială cu Președintele Klaus Iohannis. Urmează apoi o vizită în Republica Moldova și, posibil, una surpriză la Kiev.

Cum a sărbătorit Emmanuel Macron noul mandat de Președinte

Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *