Connect with us

ADPM Health

Este greșit să mâncăm multe fructe pentru vitamine? E indicat să luăm suplimente?

Fructele sunt recomandate pentru că au un conținut bogat de vitamine și alți nutrienți de care organismul are nevoie pentru a se menține sănătos. Cu toate astea, e important să le consumăm cu moderație deoarece conțin mult zahăr. Nutriționistul Gianluca Mech ne explică cum putem obține necesarul zilnic de vitamine, îmbinând consumul de fructe cu cel de suplimente naturale.

Publicat

pe

Este greșit să mâncăm multe fructe pentru vitamine? E indicat să luăm suplimente?

„Suplimentele nu înlocuiesc alimentația corectă și un stil de viață sănătos. E nevoie să consumăm fructe și legume pentru a beneficia de vitaminele și mineralele pe care acestea le conțin. Totuși, atunci când vine vorba despre fructe, trebuie să avem grijă la cantități.

Bineînțeles că oferta bogată de fructe din piață ne ademenește cu mirosuri îmbietoare, dar e important să fim conștienți că ele conțin zahăr. Este vorba despre zahăr natural, denumit fructoză. Nu e la fel de nociv ca zahărul procesat, în mod evident, dar, consumat în exces, poate cauza probleme. De aceea, suplimentele naturale pot fi îmbinate cu consumul moderat de fructe pentru a obține necesarul zilnic de vitamine”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

Ce fructe conțin cel mai mult zahăr?

„Rodia

O porție generoasă de rodie, însemnând cam o cană de sâmburi delicioși, conține aproape 24 de grame de zahăr. E recomandat astfel să ne limităm la maximum jumătate de porție.

Mango

Un mango conține aproximativ 23 de grame de zahăr, dar și două treimi din necesarul zilnic de vitamina C. Putem consuma jumătate de fruct și să îl îmbinăm cu suplimente naturale de vitamina C.

Cireșele

Sunt fructe de sezon și tuturor ne plac. Nu e însă indicat să mâncăm mai mult de jumătate de cană de cireșe. O jumătate de porție care conține circa 10 grame de zahăr.

Bananele

Când vorbim despre fructe cu un conținut ridicat de zahăr, nu putem să excludem bananele. O banană mică sau jumătate dintr-o banană mare conține aproximativ 12 grame de zahăr.

Portocale

O portocală conține cam 17 grame de zahăr. E totodată bogată în vitamina C și fibre. Putem să mâncăm o jumătate de portocală și să luăm suplimente naturale pentru a ajunge la necesarul zilnic de vitamine”, declară nutriționistul Gianluca Mech.

Suplimente naturale de vitamine și minerale

„Repet, suplimentele alimentare nu trebuie să înlocuiască consumul de fructe și legume, ci doar să vină în completarea acestuia. De asemenea, suplimentele se iau la recomandarea medicului, care știe exact de ce aveți nevoie.

Multivitaminico e Multiminerale, produsele mele, sunt suplimentele naturale, fără gluten și lactoză, care contribuie la echilibrul vitamino-mineral în cazurile de aport alimentar redus sau nevoie crescută de acești nutrienți”, încheie nutriționistul Gianluca Mech.

Gianluca Mech este unul dintre cei mai apreciați nutriționiști. La nivel internațional, sfaturile sale sunt urmate inclusiv de staruri precum Anastasia Soare, Sarah Ferguson – Ducesa de York, Ornela Mutti sau Silvio Berlusconi. Produsele celebre din dieta sa fito-ketogenică, precum și cele din gama Decottopia sunt disponibile în România pe www.gianlucamech.com.ro.

Gianluca Mech a lansat în trecut două campanii importante împotriva obezității, campanii care trag un semnal de alarmă în ceea ce privește înmulțirea cazurilor în rândul copiilor și al adolescenților. Campania din Statele Unite ale Americii a fost lansată alături de Ivana Trump, iar în Europa alături de Ducesa de York, Sarah Ferguson.

Cum combatem arsurile gastrice prin alimentație. Recomandările nutriționistului Gianluca Mech