Connect with us

News

Experiment socant la Londra! O femeie a fost tratata precum animalele folosite in testele produselor cosmetice!

Human Society International si Lush Cosmetics si-au unit fortele si au lansat o campanie sociala care isi propune sa atraga atentia asupra chinurilor prin care trec acele animale care sunt supuse testelor cosmetice. Pentru a soca luma, o femeie s-a oferit voluntar sa experimenteze, vreme de o zi, experientele traumatizante la care sunt supuse animalele.

Publicat

pe

Jaqueline Traide este o eroina a lumii moderne, care vreme de o zi s-a oferit voluntar in cadrul unei campanii de amploare, care isi propune sa elimine testarea produselor cosmetice pe animale.

Campania, lansata de Human Society International si de Lush Cosmetics, s-a desfasurat ieri in vitrina magazinului Lush de pe Regeant Street din Londra, acolo unde Jaqueline a fost torturata in vazul tuturor.

Traide a fost supusa mai multor experimente folosite frecvent in timpul testarii animalelor, iar experienta s-a dovedit a fi traumatizanta.

Cel mai socant moment a fost atunci cand doctorul a folosit o masina de tuns pentru a rade parul lui Jaqueline, o practica comuna in laboratoarele unde animalelor le sunt atasati electrozi de piele.

Cu toate ca testarea produselor cosmetice pe animale a fost interzisa in Uniunea Europeana in urma cu trei ani, in Anglia se permite inca companiilor cosmetice sa exporte produse care au fost testate pe animale. In Canada si Statele Unite testarea produselor pe animale este deseori intalnita, in vreme ce in China este o cerinta legala inainte de lansarea produsului pe piata.

Advertisement

Wendy Higgins, purtatoarea de cuvant a Human Society International, a declarat ca este de neimaginat ca marile companii cosmetice sa continue sa profite in urma testarii animalelor si spune ca nu exista nicio justificare pentru ca animalele sa sufere de dragul lansarii unui ruj sau al unui rimel.

Advertisement
7 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *