Connect with us

Stiri Interne

Federația Română de Canotaj susține persoanele cu dizabilități pentru a face performanță în canotaj

Persoanele cu dizabilități din România sunt încurajate și susținute de Federația Română de Canotaj să practice acest sport și să facă performanță în domeniu. Federația Română de Canotaj a încheiat miercuri, 25 mai 2022, un protocol de colaborare cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități.

Publicat

pe

Federația Română de Canotaj susține persoanele cu dizabilități pentru a face performanță în canotaj

Protocolul a fost semnat de Președintele Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi și Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, Mihai Tomescu. Scopul este acela de a crește gradul de acces și participare a persoanelor cu dizabilități la activități sportive.

Acest demers implică implementarea Convenției privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități și toate obligațiile ce decurg din ratificarea acesteia în vederea acordării dreptului persoanelor cu dizabilități de a participa la activități sportive în condiții de egalitate cu ceilalți.

În urma semnării acestui protocol, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități se vor implica în identificarea persoanelor cu dizabilități interesate să practice canotajul. De asemenea, vor fi organizate evenimente sportive de canotaj pentru aceste persoane.

„Sportul trebuie să fie un domeniu deschis pentru toată lumea pentru că are puterea de a schimba vieți! Așa cum a făcut dintotdeauna, Federația Română de Canotaj caută să se asigure că respectă principiile corectitudinii și ale egalității de șanse. Mă bucură foarte mult acest parteneriat și consider că persoanele cu dizabilități pot să facă performanță. E de datoria noastră să le dăm șansa de a demonstra cât de muncitori, pasionați și ambițioși sunt. Canotajul românesc va putea fi astfel reprezentat cu succes și la Jocurile Paralimpice. Mulțumesc Ministerului Muncii și Solidarității Sociale și Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități pentru acest demers”, declară Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj.

Advertisement

România, locul 1 la Europenele de Juniori din Italia! Canotorii români, 3 medalii de aur, 1 de argint și 1 de bronz!