Connect with us

Carusel

Cum a salvat Alexandra Dinu viata unei fetite de 4 ani

A trecut prin clipe cumplite atunci cand fiul ei, Mario, a fost diagnosticat cu o grava boala la inima, dar Alexandra Dinu a rasuflat usurata dupa operatia in urma careia aceste probleme au fost rezolvate. A hotarat apoi sa faca tot ce ii sta in putinta pentru a ajuta si alti copii aflati in situatii similare.Asa se face ca acum, Irina, o fetita de 4 ani, diagnosticata si ea cu o gaura in inima, a fost operata, cu sprijinul fundatiei Alexandrei Dinu, si este gata sa inceapa o viata noua.

Publicat

pe

Alexandra-dinu-film

Dupa ce Alexandra Dinu a trecut prin momente extrem de grele atunci cand fiul ei, Mario, a fost diagnosticat cu grave probleme la inima si a fost chiar operat pe cord deschis, actrita a simtit nevoia de a ajuta si alti copii care se confrunta cu probleme similare.

Zis si facut! Prin intermediul fundatiei sale, Alexandra le-a redat sanatatea multor copii a caror viata era pusa in pericol din pricina problemelor la nivelul inimii.

irina-alexandra-dinu2

Este si cazul Irinei, o fetita in varsta de 4 ani, plina de energie si cu o pasiune extraordinara pentru dans si gimnastica.

Diagnosticata inca de la nastere cu o maladie congenitala de cord, mai exact cu o gaura in inima, Irina nu a putut sa-si indeplineasca visul de a merge la gradinita, fiindca medicii i-au interzis sa depuna orice fel de efort.

irina-alexandra-dinu1

Si cu toate ca aceiasi medici i-au spus mamei indurerate ca aceasta gaura se poate inchide singura in primii ani de viata ai micutei, acest lucru nu s-a intamplat, iar o interventie chirurgicala pe cord deschis a devenit vitala pentru Irina. Asta pentru ca boala s-a agravat in timp, pana la punctul in care fetita ajunsese sa respire cu greu in timpul somnului, mama ei fiind nevoita sa o vegheze, din teama ca s-ar putea sufoca.

Aceeasi maladie, care o slabise mult, a facut-o pe Irina sa stea mai mult prin spitale, pentru ca racea extrem de des din cauza fragilitatii sistemului ei imunitar.

irina-alexandra-dinu3

Mai mult, boala micutei se agrava pe zi ce trece, aceasta riscand sa nu poata trece in viata peste anii adolescentei.

Cu ajutorul Clarei Alexandrescu, medic cardiolog la clinica Cardiorec, mama Irinei a intrat in legatura cu fundatia prin care Alexandra Dinu se ocupa de problemele cardiace ale copiilor.

irina-alexandra-dinu

In vreme ce o fundatie din Monaco a acceptat sa suporte toate cheltuielile de operatie ale fetitei la un spital de cardiologie din Monaco, fundatia Alexandrei Dinu a acoperit cheltuielile de transport si cazare pentru Irina si mama ei.

Gratie acestui lucru, fetita a fost operata, interventia a decurs ca la carte, iar Irina se simte foarte bine si are in sfarsit sansa unei vieti normale.

alexandra-dinu-dansez-pentru-tine

De mentionat este si faptul ca Irina este aceeasi fetita pentru care Alexandra Dinu a acceptat provocarea de a dansa in cadrul ultimei editii a celui mai recent sezon al emisiunii „Dansez pentru tine”.

Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *