Connect with us

Stiri Interne

Handbalista Narcisa Lecusanu aduce sportul mai aproape de tineri

Narcisa Lecusanu este una dintre cele mai bune jucatoare de handbal ale Romaniei si chiar daca s-a retras de pe teren ea a ramas adanc implicata in lumea handbalului.

Publicat

pe

Militeaza constant pentru a-i ajuta pe copii sa descopere iubirea pentru sport, pentru un sport de performanta, pentru ca stie cat de importanta este miscarea zilnica si cate beneficii aduce atat fizic, cat si psihic pentru cei implicati.

Experienta sa bogata, acumulata in perioada in care a fost sportiva de performanta, o ajuta acum sa aplice la nivel de management toate cunostintele acumulate. Activeaza in cadrul Federatiei Internationale de Handbal, unde este membra a doua board-uri care au ca scop dezvoltarea handbalului feminin la nivel european si mondial, iar la noi in tara desfasoara diferite evenimente care au menirea sa integreze sportul in viata tinerilor.

Ultimul a avut loc la Liceul “Dimitrie Bolintineanu” si a intrunit mari nume din lumea handbalului care au venit cu dorinta de a le insufla copiiilor prezenti pasiunea pentru handbal. Alaturi de Narcisa, au stat campionii mondiali Cristian Gatu, Stefan Birtalan, Gheorghe Goran si Radu Voina.

Cu acest prilej, cel mai mare handbalist al tuturor timpurilor, la nivel mondial, Gheorghe Gruia a fost omagiat.

“Prin aceste actiuni, il mentinem viu in memoria celor care iubesc sportul, in special handbalul. In cadrul evenimentului, am incercat sa incurajez elevii sa faca miscare, sa incerce sa isi urmeze visul, indiferent de domeniul de activitate, sa isi cultive mandria de a fi romani. Macar acum, in an centenar, cred ca merita sa ne aratam aceasta mandrie.” – a declarat Narcisa Lecusanu

Narcisa a fost speaker-ul ceremoniei, dar a imbracat si echipamentul de arbitru pentru ca elvii liceului “Dimitrie Bolintineanu” au sustinut un meci demonstrativ cu echipa CSA Steaua, iar fosta jucatoare a mentinut echilibrul in timpul partidei.

La aceasta activitate au fost implicati si copiii de la clasele I – IV pentru ca aceasta este varsta ideala pentru ei pentru a intra intr-o echipa care practica un sport. Narcisa s-a jucat cu ei, a realizat un schimb de pase si a stat chiar si in poarta.

“Vreau sa le multumesc profesorilor pentru implicarea si daruirea de care au dat dovada. La multi ani, Romania!