Connect with us

Stiri externe

Harry și Meghan au primit permisiunea de a folosi titluri regale pentru copiii lor!

Deși au luat hotărârea de a renunța la rolurile lor active din Familia Regală a Marii Britanii și s-au mutat în Statele Unite pentru a-și lua viața de la zero, Harry și Meghan au primit permisiunea de a folosi titluri regale pentru copiii lor, Archie și Lilibet.

Publicat

pe

Harry și Meghan au primit permisiunea de a folosi titluri regale pentru copiii lor!

Prințul Harry și Meghan Markle au anunțat că fiica lor a fost botezată în cadrul unei ceremonii private care s-a desfășurat în California. De asemenea, cei doi au dezvăluit că au primit permisiunea de a folosi titluri regale pentru copiii lor.

Prințesa Lilibet Diana împlinește doi ani în luna iunie. Cea mică a fost creștinată vinerea trecută de Arhiepiscopul Los Angeles-ului, Reverendul John Taylor. Titlurile pe care Lilibet și fratele ei, Archie, le vor purta vor fi anunțate oficial pe site-ul Palatului Buckingham.

Prima oară când au apărut întrebări referitoare la titlurile pe care le vor purta cei doi copii a fost în urmă cu doi ani, în timpul interviului pe care Harry și Meghan i l-au acordat lui Oprah.

Atunci, Meghan a dezvăluit că pe vremea când era însărcinată cu Archie, cei de la Palat ar fi spus că nu și-ar dori ca el să fie Prinț. Acest lucru ar fi reprezentat o încălcare a protocolului oficial. Ducesa a dat de înțeles că motivul ar fi fost acela că Archie a fost primul membru de culoare al Familiei Regale.

La acea vreme, experții regali au spus că declarațiile lui Meghan păreau să se bazeze pe o înțelegere greșită a modului în care sunt conferite titlurile regale.

Cât timp regretata Regina Elisabeta a II-a era încă în viață, Harry și fratele său mai mare, Prințul William, au fost nepoții suveranului. Copiii lui Harry și William, ca strănepoți, nu au primit titluri regale automat. Regina avea însă puterea de a schimba aceste reguli, iar în 2012 a decretat că copiii Prințului William și ai soției sale, Catherine, vor fi prinți și prințese. Acest decret nu s-a aplicat lui Harry și Meghan.

Situația s-a schimbat însă odată cu moartea Reginei Elisabeta a II-a. Charles a devenit Rege. William și Harry sunt acum fii Regelui, ceea ce înseamnă că urmașii lor au dreptul să fie cunoscuți drept prinț și prințesă.