Connect with us

ADPM Cool

Hotelul care a inspirat filmele James Bond

Un hotel din Jamaica este locul în care s-a născut povestea agentului 007. Acolo unde scriitorul Ian Fleming a scris romanele Bond. Iată cum arată hotelul care a inspirat filmele James Bond, atât de iubite de oameni!

Publicat

pe

Hotelul care a inspirat filmele James Bond

Jamaica este o locație-cheie în noul film din seria Bond. Considerată cumva locuința spirituală a lui Bond. Același loc în care, de altfel, celebrul personaj a prins viață. Autorul romanelor Bond, Ian Fleming, era fascinat de această insulă tropicală. Motiv pentru care a și cumpărat acolo o proprietate pe care a denumit-o GoldenEye.

Pe parcursul a două decenii, Ian Fleming a scris acolo toate romanele Bond. Multe dintre povești, cum ar fi cele din Dr. No, Live and Let Die sau Octopussy, se petrec în Jamaica.

În anii 70, Ian Fleming i-a vândut lui Bob Marley proprietatea din Jamaica. Accesta, la rândul lui, i-a vândut-o lui Chris Blackwell (fondatori Island Records). Acesta din urmă a transformat Goldeneye într-un resort de lux.

Ian Fleming și Blackwell erau buni prieteni. Așa se face că Fleming obișnuia des să viziteze GoldenEye deși nu îi mai aparținea.

„Am cumpărat GoldenEye în 1976. Obișnuiam să merg însă des acolo în anii 50, pe când Fleming locuia acolo. Unchiul meu era cel care îi găsise acea proprietate. Mama era bună prietenă cu el și îmi aduc aminte cu drag de mesele pe care le luam în grădină. Grădină care încă este destinată oaspeților”, a povestit Chris Blackwell pentru Vogue.

Pe parcursul anilor, GoldenEye s-a dezvoltat. Au fost construite cabane adiacente clădirii principale. Într-un peisaj idilic, este locul perfect pentru o vacanță departe de grijile cotidiene.

Este o destinație ideală pentru scufundări ori savurat cocktail-uri exotice la barurile de pe plajă.

Kate Moss, Naomi Campbell, Jude Law și Justin Bieber sunt doar câteva dintre starurile care au optat pentru o vacanță la GoldenEye.

„Fleming spunea că dacă nu ar fi existat această locație, cel mai probabil nu ar fi scris cărțile. Inspirația a venit din sentimentul plăcut pe care îl avea aici”, a mai povestit Blackwell.

Locațiile în care s-a filmat noul James Bond

Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *