Connect with us

Stiri Interne

Imagini cu mare impact emotional! Ei sunt pacientii operati gratuit de medicii Asociatiei Zetta!

Cinci din pacientii operati gratuit de medicii voluntari ai Asociatiei Zetta vor fi prezenti maine la un eveniment emotionant initiat si prezentat de Andreea Marin. Cazurile sunt impresionante. Consumabilele utilizate in interventiile chirurgicale au fost cumparate din donatiile miilor de oameni mobilizati de campania “Ajuta-ne sa ajutam!”.

Publicat

pe

Imagini cu mare impact emotional! Ei sunt pacientii operati gratuit de medicii Asociatiei Zetta!

In urma cu cateva luni Andreea Marin mediatiza in premiera initiativa laudabila a Asociatiei Zetta si anume mobilizarea unui numar impresionant de medici pentru realizarea, gratuit, a operatiilor de care aveau nevoie oameni suferinzi de diverse afectiuni grave. Multi dintre acestia au fost deja operati, medicii efectuand gratuit interventiile, iar consumabilele fiind cumparate din donatiile a mii de oameni  mobilizati de campania “Ajuta-ne sa ajutam!”.

 

Cazurile prezentate

Advertisement

*Fetita Amalia de 6 anisori nascuta cu malformatie (nu avea 80% din ureche), operata succesiv pentru reconstructia urechii, a devenit si protagonista urmatorului spot sensibil.

*Vasile Derevlean – pacientul ars in copilarie pe fata si corp, operat de mai multe ori pentru reconstructie, ce a devenit de curand student la medicina, avandu-l drept model pe medicul Zamfirescu, ce i-a devenit mentor.

*Monica Radu- Ambasador national #NuExistaNuSePoate, un model de viata, Monica e in scaunul cu rotile de la 22 ani in urma unui accident, a devenit apoi mama a 3 copii, e scriitoare, speaker motivational si lucreaza in paralel, proaspat operata in urma unei escare suprainfectate profunde.

*Raucea Ion (pacientul cu mana gigant – aprox 60 kg – urmeaza sa fie operatat in curand. Interventia sa va fi premiera medicala nationala). Diagnostic: Lipom /Limfangim gigant torace si membru superior stang, multiplu operat (3 ori, prima prin 1995/2002), recidivat.

Pacientul are 45 ani, a avut un lipom mic pe care l-a operat si, din cate povesteste sotia dansului, dupa operatie lucrurile s-au inrautatit si doar mana lui ajungand acum sa cantareasca aproximativ 60 kg!

Advertisement

Domnul a facut si o depresie pentru ca nu mai poate continua asa, nu se poate misca/deplasa singur, nu se poate tine in picioare, greutatea fiind una mult prea mare pentru el.

*Oana Grasu (reconstructie a sanului dupa mastectomie totala, multipli noduli si operatii de extragere inca de la varsta de 18 ani)

Medicii voluntari care vor fi prezenti la conferinta:

 

Advertisement

Dr. Dragos Zamfirescu – Medic Primar Chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva, initiatorul miscarii medicilor voluntari

 

Dr. Irina Luca – Medic Primar in Anestezie si Terapie Intensiva, Doctor in Stiinte Medicale

 

Dr. Dan Tanase – Medic Primar in Ortopedie si Traumatologie

Advertisement

 

Dr. Amit Beedasy – Medic Specialist Chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva

 

Dr. Iulia Muraru – Medic Specialist Chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva

 

Advertisement

Dr. Cristina Zeca – Medic Specialist Chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva

 

Dr. Raluca Berheci – Medic Specialist Chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva

Cum poti ajuta, prin SMS, medicii voluntari din Asociatia ZETTA sa faca operatii complexe de reconstructie

 

 

View this post on Instagram

 

Advertisement

Doua minuni cu nume sfant de Maria, devenite prietene la @clinica.zetta, acolo unde au fost operate, dupa ce donatiile voastre de 2 euro prin SMS cu textul “Zetta” trimis la 8838, au facut posibila strangerea sumei necesara pentru acoperirea consumabilelor din interventii, in timp ce medicii voluntari din @asociatiazetta le-au operat muncind gratuit, cu daruire. Astfel continua Campania “Ajuta-ne sa ajutam”, cu sprijin sporit, de aceasta data: medicii minunati continua sa opereze pro-bono, facand operatii de reconstructie dificile pentru pacienti trecuti prin accidente grele, incendii, experiente de cancer soldat cu excizii, malformatii, etc; in acelasi timp, consumabilele au un cost ce nu poate fi evitat in orice interventie si sunt comandate pe masura ce donatiile se aduna prin donatii din partea unor oameni cu suflet mare ca voi, gasiti pe www.asociatiazetta.ro toate posibilitatile de a dona apasand pe butonul “Doneaza”, cea mai simpla fiind cea prin SMS de 2 euro cu textul „Zetta” trimis la 8838; un sprijin important a venit din partea unei companii romanesti sensibilizata de cauza noastra, @romgazsa – multumim si e foarte important si sprijinul de acest fel, mai ales in cazurile urgente ce nu suporta asteptarea donatiilor ce se aduna pas cu pas, 2 euro cu 2 euro. Prin ce au trecut cele doua fetite, pentru care va multumim cu tot sufletul? Maria Sofia este o micuta tare curajoasa, care avea un nev gigant la cap si a fost operata acum pentru prima data, aceasta fiind doar prima faza necesara ei, fiindca va mai urma inca cel putin o interventie pentru a putea exciza intregul nev. Amalia Maria, micuta pacienta de 6 anisori ce ne-a cucerit inimile, despre care v-am mai povestit intr-o postare anterioara ca a ajuns aici cu o malformatie congenitala – practic, ii lipsea aproximativ 80% din ureche – a revenit acum pentru o noua operatie, a doua etapa in procesul de reconstructie, si este cu un pas mai aproape de visul sau de… a purta cercei! Va mulțumim pentru omenie! Donați cu incredere in continuare, fiecare banut va constitui un real suport si un pas inainte spre vindecarea lor! Sanatate, ca-i mai buna decat toate! Un SMS de 2 euro poate schimba o viata!

A post shared by Andreea Marin (@andreeamarinromania) on

 

View this post on Instagram

 

Un tanar care in primii ani de viata a trait o drama ce avea sa-i marcheze intreaga viata, dar care a ales sa transforme neputinta in speranța si speranta intr-o realizare minunata, benefica pentru oameni, nu doar pentru el insusi. Vasile e un model de viata care, la randul sau, are un model si a ales sa-l urmeze: @doctorzamfirescu. Pana sa-l cunoasca pe medicul care i-a facut deja cateva interventii complexe in campania „Ajuta-ne sa ajutam!”, Vasile a trecut prin atatea spitale si a suferit peste 30 de operatii la fata… Vrem sa stiti, insa, ca fiecare dintre noi poate acum ajuta: 2 euro donati prin sms la 8838 cu textul „Zetta” inseamna sansa de a acoperi costul consumabilelor din operatiile pe care medicii voluntari din @asociatiazetta le fac pro bono. De asemenea, pe www.asociatiazetta.ro puteti vedea si alte modalitati de a dona, iar companiile ni se pot alatura in campania #ajutanesaajutam , mulțumesc @romgazsa pentru sprijinul oferit, care creaza fondul atat de necesar operatiilor in regim de urgenta ! Schimba si tu vieti printr-un simplu gest! Trimite un sms si doneaza acum!

Advertisement

A post shared by Andreea Marin (@andreeamarinromania) on

Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *