Connect with us

Stiri externe

Imagini de la funeraliile Prințului Philip. Cum s-au îmbrăcat membrii familiei regale!

Sâmbătă, Regina Elisabeta a II-a, copii și nepoții și-au luat rămas bun de la Prințul Philip. Ducele de Edinburgh s-a stins din viață pe 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani. Imagini de la funeralii! Iată cum s-au îmbrăcat membrii familiei regale.

Publicat

pe

Imagini de la funerariile Prințului Philip. Cum s-au îmbrăcat membrii familiei regale!

Prințul Philip a murit pe data de 9 aprilie, cu doar 2 luni înainte de a împlini 100 de ani. Ducele de Edinburgh a fost îmormântat sâmbătă. Își va duce odihna veșnică în cripta familiei regale din capela St. George, domeniul Windsor. Funeraliile s-au desfășurat într-un cadru restrâns în contextul actual al pandemiei.

La slujba din capela St. George au luat parte doarr membrii familiei regale și secretarul privat al Prințului Philip. Au respectat distanțarea socială, Regina stând singură la ceremonia de adio organizată în memoria celui care i-a fost soț timp de 73 de ani.

Prințul William și Prințul Harry s-au reunit pentru prima oară anul acesta la înmormântarea bunicului lor. Pe întreg parcursul procesiunii, cei doi s-au focusat pe ceea ce aveau de făcut și nu au interacționat aproape deloc.

Familia regală a ales ca cei doi frați să nu meargă umăr la umăr în această zi.

Advertisement

Peter Philips, fiul Prințesei Anne a mers între ei în prima parte a ceremoniei. În a doua parte, William a mers alături de Peter, iar Harry în spatele lor alături de David Armstrong-Jones, fiul Prințesei Margaret.

Căsnicia Reginei Elisabeta cu Prințul Philip, în imagini

Regina Elisabeta a purtat o broșă din diamante cu o semnificație aparte. Este una dintre cele mai mai broșe din colecția ei impresionantă. Nu este pentru prima oară când Regina poartă această broșă.

A purtat-o în 2018, la Festival of Remembrance, un eveniment ce a marcat 100 de ani de la sfârșitul primului război mondial. Ceremonia a fost menită să îi onoreze pe toți cei care și-au pierdut viața în războaie și conflicte armate.

Broșa a fost primită cadou de nuntă în 1893 de bunica Reginei Elisabeta, Regina Maria. Aceasta din urmă a purtat bijuteria în luna de miere. Așadar, Elisabeta a ales să poarte la rândul său această broșă în memoria bărbatului care i-a fost soț timp de 73 de ani.

Kate Middleton a purtat la funeraliile Prințului Philip o ținută solemnă, all black. A accesorizat această ținută cu cercei și un colier de perle din colecția Reginei Elisabeta. Rochia neagră a Ducesei poartă semnătura Roland Mouret.

Advertisement