Connect with us

Stiri externe

Încoronarea Regelui Charles. Ce se știe până acum!

Încoronarea Regelui Charles al III-lea va avea loc pe data de 6 mai 2023, exact în ziua în care Archie Harrison Mountbatten-Windsor, fiul Prințului Harry și al lui Meghan Markle, va împlini patru ani! Palatul Buckingham a făcut publice toate detaliile despre ceremonie. Iată ce se știe până acum!

Publicat

pe

Încoronarea Regelui Charles. Ce se știe până acum!

Palatul Buckingham a anunțat că încoronarea Regelui Charles al III-lea va avea loc pe 6 mai 2023. Archie Harrison Mountbatten-Windsor, fiul Prințului Harry și al lui Meghan Markle, s-a născut pe 6 mai 2019. Astfel, încoronarea monarhului va avea loc fix în ziua în care Archie va împlini patru ani.

Pe lângă ceremonia care va avea loc sâmbătă, 6 mai 2023, evenimentul va include două zile de „oportunități suplimentare pentru ca oamenii să se reunească pentru a sărbători ocazia istorică”, potrivit unui comunicat de presă al Palatului Buckingham.

Duminică, 7 mai, Marea Britanie va găzdui Coronation Big Lunch, un prânz dedicat încoronării. Acesta va fi urmat de un concert special, transmis în direct de pe peluza de est a Castelului Windsor de către BBC. Pe scenă vor urca unii dintre cei mai mari artiști, precum și un cor din Regatul Unit.

Weekendul de încoronare se va încheia cu un eveniment de voluntariat la nivel național numit The Big Help Out, care va avea loc luni, 8 mai. Evenimentul este organizat de The Together Coalition și o gamă largă de organizații partenere și grupuri religioase.

Acum că nu mai sunt membri activi ai Familiei Regale, nu se știe dacă Harry și Meghan vor participa la încoronare. Un lucru este însă cert. Evenimentul va avea loc la opt luni după moartea Reginei Elisabeta a II-a, care a survenit pe 8 septembrie 2022.

Advertisement

Ceremonia va avea loc la Westminster Abbey din Londra. Regele Charles al III-lea va fi încoronat alături de Camilla, Regina Consoartă.

Evenimentul va fi unul mai puțin măreț decât se întâmpla în trecut. Spre exemplu, ceremonia de încoronare a Reginei Elisabeta a II-a a avut loc în 1953, a durat trei ore și a costat 1,57 milioane de lire sterline. Se pare că în cazul Regelui Charles, costurile vor fi mult reduse în contextul crizei economice de la nivel mondial.

Westminster Abbey a fost locația ceremoniilor de încoronare în ultimele nouă secole, din 1066 încoace. Slujba va fi condusă de arhiepiscopul de Canterbury.

În timpul slujbei, la care vor participa lideri mondiali și regalități din întreaga lume, regele Charles va depune jurământul de încoronare și va purta Coroana Sfântului Eduard. Cea mai sacră dintre toate coroanele, este realizată din aur de 22 de carate, diamante, rubine, ametiste, safire, granate, topaze și turmaline. Monarhul va fi, de asemenea, „uns, binecuvântat și sfințit” de către arhiepiscop.

Advertisement
Adaugă comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *