Connect with us

ADPM Health

Inflamația căilor respiratorii superioare, atenuată cu suplimentul pe bază de plante, Dolce Respiro

Toamna calendaristică și-a intrat oficial în drepturi și, odată cu noul sezon, se înmulțesc și cazurile de viroze. Acestea sunt deseori însoțite de inflamații ale căilor respiratorii care provoacă disconfort major.

Publicat

pe

Inflamația căilor respiratorii superioare, atenuată cu suplimentul pe bază de plante, Dolce Respiro

Pentru a veni în întâmpinarea acestor probleme cu o soluție naturală, pe bază de plante, nutriționistul italian Gianluca Mech a conceput suplimentul alimentar Dolce Respiro. Produsul a fost subiectul unui studiu amănunțit cu scopul de a verifica eficacitatea tratamentului fitoterapeutic în îmbunătățirea funcției respiratorii pe un grup rezidenți dintr-un azil de bătrâni.

Dolce Respiro este, astfel, un supliment alimentar cu o acțiune benefică asupra căilor respiratorii superioare, potrivit a fi folosit toamna – iarna, când apar primele simptome gripei, sau pentru orice dificultate cu respirație, fiind abordat inclusiv în cazurile de intoxicație cu fum care afectează aparatul respirator.

Dolce Respiro este special conceput cu ingrediente naturale din plante ce au rolul de a calma sinusurile și a avea o respirație confortabilă ameliorând tractului respirator. Conține extracte naturale din pin, muștar, isop, cimbru, nalbă, echinacea, eucalipt, balsam de lămâie, lemn dulce. Are refect balsamic, util în fluiditatea secrețiilor bronșice și acțiune antibacteriană. Nu conține alcool, conservanți, gluten, zahăr și este un produs vegan.

Studiul efectuat a urmărit să dovedească eficiența Dolce Respiro în patologiile care afectează tractul respirator ce prezintă grade ridicate de incidență și prevalență, cu repercusiuni sociale și economice remarcabile legate de gradul lor ridicat de morbiditate. Tulburările asociate cu ineficiența funcției respiratorii constituie una dintre principalele cauze ale cererii de asistență medicală, incluzând, în primul rând, diverse produse farmacologice. Acest studiu a avut ca scop evaluarea eficacității tratamentului fitoterapeutic în îmbunătățirea funcției respiratorii.

Materiale și metode în efectuarea studiului

După excluderea subiecților care prezentau contraindicații la spirometrie – episoade cerebrovasculare anterioare, infecții pulmonare în curs de evoluție, infarct miocardic recent, angină pectorală instabilă, anevrism, hipertensiune arterială gravă, greață sau vărsături, intervenții chirurgicale recente la nivelul toracelui, abdomenului sau ochilor – s-a format un grup format din 30 de subiecți subdivizați aleatoriu în două grupe a câte 15 subiecți fiecare (atât tratați, cât și netratați). S-a efectuat apoi o evaluare anagrafică (sex, vârstă), măsurători antropometrice (greutate, înălțime, IMC) și spirometrie (FVC, FV1).

Spirometria a fost efectuată de către personalul specializat al aceleiași unități sanitare, folosind spirometrul portabil Pony FX. Subiecților aflați în tratament li s-a administrat prin administrare orală, în doză de 50 ml, un fitoextract alcătuit din Pin, Isop, Poligala, Cimbru comun, Thymus Serpyllum (Cimbru sălbatic), Malva, Echinacea, Eucalipt, Melissa, Lemnușcă. Studiul s-a desfășurat în perioada 23/10/2009 – 29/12/2009 și a existat un abandon voluntar de 2 subiecți din grupul de control.

Rezultatele și concluziile studiului

Grupul de subiecți tratați a fost alcătuit din 11 femei și 4 bărbați; IMC=28,6 (vârsta medie, 77 de ani), în timp ce grupul de subiecți netratați a inclus 6 femei și 7 bărbați; IMC=27,1 (vârsta medie 79 de ani). În general, grupul de subiecți tratați a prezentat o îmbunătățire generală a tuturor parametrilor luați în considerare pentru performanța respiratorie. Mai precis, FVC (capacitatea vitală forțată) a subiecților tratați a înregistrat o creștere medie de 3,5%, în timp ce în rândul subiecților netratați cifra FVC a scăzut cu 11,0% (p=0,0032). În același timp, volumul respirator forțat în 1 secundă a crescut cu 2,4% la subiecții tratați, spre deosebire de scăderea de 7,0% prezentată în rândul subiecților netratați (p=0,18). Acest parametru – cel mai reproductibil dintre cei spirometrici – reprezintă un indice fiabil al rezistenței căilor respiratorii periferice și un indice global de evaluare a eficienței căilor respiratorii. Toate rezultatele obținute arată o potențială eficacitate a amestecului fitoterapeutic utilizat, deși sunt necesare studii suplimentare care să includă un număr mai mare de subiecți.

Dolce Respiro, obținut din extracte de plante medicinale ce asigură sănătatea tractului respirator, dar și un miros plăcut al respirației. Susține sistemul imunitar, în special în sezonul virozelor și răcelilor, menține sănătatea tractului respirator și, în același timp, ajută să avem o voce plăcută și combate respirația urât mirositoare. Acest supliment alimentar este disponibil și în România, pe www.topline.ro și în clinicile partenere Top Line.